Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İşlem Hacminde Çoktan PayPal’ı Geçti – Peki En Büyük Rakip Visa’yı Alt Edebilecek Mi?

Geçtiğimiz bir kaç yıl içerisinde kripto para dünyası hem yeni token sayısında hem de işlem hacmi konusunda ciddi artış yaşadı. 2018 yılında Bitcoin, işlem hacmi açısından tek başına 1.3 trilyon doları buldu.

Bitcoin elde ettiği bu hacim ile, PayPal ve Discover gibi piyasadaki diğer popüler oyuncuları geçmeyi başardı ve Visa’dan sonra ikinciliğe yükseldi. İşlem hacmi bakımından Visa harici diğer bütün platformlar Bitcoin’in gerisinde kaldı.

ARK Investment firmasında çalışan Yassime Elmandjra, söz konusu gelişim hakkında yorumlarda bulundu. Başarılı kripto analistine göre bu trend Bitcoin’in yanı sıra diğer alt koinler için de çok güzel bir tablo çizmekte. Yassine attığı bir tweet’te UnionPay, Visa, Discover ve Mastercard ile Bitcoin’in orijinal işlem hacmini karşılaştırdı.

Visa sadece 2016 yılında işlem hacmi bakımından 8.9 trilyon dolarlık bir rakama ulaştı. Şu an piyasadaki bütün kripto para birimlerinin işlem hacmi bile tek başına Visa’ya ulaşmaya yetmiyor.

Ancak eldeki veriler piyasanın sonsuza kadar böyle devam edeceği anlamına gelmiyor. Hatta geçtiğimiz beş yıllık süre boyunca Bitcoin’in işlem hacmi yıllık olarak %80’e yakın artış gösterdi. Bir çok kişi tarafından ağır eleştirilere maruz kalan yeni bir ‘girişim’ için böyle bir artış inanılmaz gelecek vaat etmekte.

Peki Bitcoin işlem hacmi açısından en büyük rakibi Visa’yı geçebilecek mi?

Bu sorunun cevabı piyasanın aynı büyüme oranını koruyup koruyamayacağına bağlı. Eğer piyasa aynı hızla büyümeye devam ederse Bitcoin 2022 yılına kadar Visa’yı alt etmiş olabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment