Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 14 Bin 500 Dolar ile Rekor Tazeledi

Bitcoin (BTC) fiyatı ABD’deki başkanlık seçimleri devam ederken 14 bin 500 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bugün sabaha karşı 14 bin dolara kadar çıkan Bitcoin, boğaların desteğiyle birlikte yıl bazında rekor tazelemeye devam ediyor. 2020’nin en yüksek seviyesini gören BTC/USD paritesi, tüm zamanların rekoru olan 20 bin dolara da yaklaşıyor.

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin bol kazançlı bir yıl geçirmeye devam ediyor. Bu yıla 7 bin dolar ile başlangıç yapan Bitcoin fiyatı an itibarıyla 14 bin 500 dolara kadar dayanmış durumda. Bitcoin böylece ona yılbaşında para yatırmış olan kişilere henüz yıl bitmemişken yüzde 107 oranında kazanç sağladı.

Yıl bazında rekor tazeledi

Bitcoin fiyatı ABD’deki başkanlık seçimlerinde Trump-Biden çekişmesi devam ederken rekor tazelemeyi sürdürüyor. S&P 500 Endeksi ile birlikte yükselen Bitcoin sadece 24 saat içerisinde yüzde 5’ten fazla değer kazandı.

Bitcoin fiyatı an itibarıyla Bitfinex gibi borsalarda 14 bin 500 doların biraz altında olsa da BTC/USD paritesinin 14 bin 500 doları gördüğü söylenebilir. Bu sırada Bitcoin’in toplam piyasa değeri 267 milyar dolar oldu ve BTC dominansı yüzde 64‘e kadar yükseldi. BTC/USD paritesi 14 bin 500 dolar ile 2020’nin yeni fiyat rekorunu kırarken BTC/TRY paritesi de Bitexen verilerine göre 123 bin lirayı aştı.

bitcoin-btc-fiyati-rekor

Yatırımcıları seçim sonrası neler bekliyor?

Morgan Creek kurucu ortaklarından Anthony Pompliano kısa süre önce bir tweet paylaşıp Bitcoin fiyatının ABD’deki başkanlık seçimlerini “umursamadığını” söyledi. Pompliano’nun görüşlerine göre seçimler Trump lehine de; Biden lehine de sonuçlansa BTC bundan olumlu yönde etkilenecek.

GSR traderlarından John Kramer da CoinDesk ekibine konuşup buna benzer bir iddiada bulundu. Kramer; ABD’de başkan seçilecek ismin nasıl bir teşvik paketi hazırlayacağının belli olmadığını ama Fed’in para basmaya devam edebileceğini söyledi. Bu, kısıtlı arzı olan Bitcoin için olumlu bir gelişme olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!