Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 40.000 Doları Geçti

Arka arkaya birkaç gündür yükseliş halinde olan Bitcoin fiyatı, CoinGecko verilerine göre son 7 gün içerisinde %33,9 oranında artış göstererek çarşamba sabahı itibarıyla 40.200 doların üstüne çıktı.

16 Haziran’dan beri 40.000 doların altından işlem gören Bitcoin, bu barajı önce pazartesi ardından çarşamba günü iki ayrı kez aştı.

Bitcoin son 24 saatlik dilim içinde %7,5 oranında değer kazanırken, Ethereum (%4,2), Binance Coin (%2,1), Cardano (%2,4) ve XRP (%2,6) gibi majör kripto paralar da yeşilde.

StockCharts’ın baş stratejisti David Keller, Bitcoin’in 40.000 dolar barajını aşmasının “birkaç aydır görülen aşağı yönlü trendi olumsuzlayacağını ve daha yukarı (seviyelere) işaret edebileceğini” söylemişti.

Kripto türev borsası Delta Exchange’in CEO’su Pankaj Balani, fiyatın tekrar 50.000 doların üstüne çıkmasının “biraz zaman alacağını” fakat şu anki “momentumun güçlü olduğunu” düşünüyor. Bitcoin, nisanın ortasında 65.000 dolara yaklaşıp kendi rekorunu kırmıştı.

Arcane Research analistleri, Bitcoin piyasasındaki trading hareketliliğinin bu yazın başından beri düşük olduğunu fakat ticaret hacminin birkaç gündür büyüdüğünü belirterek, “Ticaret hacminin Bitcoin’in güç kazandığı sırada büyümesi, fiyattaki iyileşmenin ardında alım yapan (traderların) desteğinin olduğunu gösteriyor ve bu, piyasa için sağlıklı bir işaret” açıklamasında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!