Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Japonya’daki İlk ODL Koridorunu Açtı

Blockchain şirketi Ripple, Asya-Pasifik bölgesindeki konumunu güçlendirebilecek bir manevrayla Japonya’daki ilk On-Demand Liquidity (ODL) koridorunu açtığını duyurdu.

Japonya’nın en büyük para transferi şirketlerinden biri olan SBI Remit Co., On-Demand Liquidity’yi kullanarak Japonya’dan Filipinler’e para transferi yapan müşterilerine daha hızlı ve daha ekonomik bir hizmet sunabilmek için Filipinler’deki dijital ödeme şirketi Coins.ph ve Japonya’daki kripto para borsası SBI VC Trade ile iş birliği yapmaya başladı.

Yurt dışında çalışan Filipinlilerin Japonya’dan Filipinler’e yaptıkları para transferlerinin yıllık toplam değeri, 1.8 milyar doları buluyor.

Ripple tarafından yapılan açıklamaya göre Japonya’da ilk kez kullanılacak olan bu ODL koridorunda, prefunding şartını ortadan kaldırmak için XRP’den faydalanılabilecek. Mutabakat yükümlülüğünün yerine getirilmesi için hesaptaki fonun önceden kullanılabilir olması şartının ortadan kalkması, şirketlere fon kullanımı bakımından özgürlük tanıyabilir.

SBI Remit’in temsilci direktörü Nobuo Ando, “Japonya’daki ODL kurulumunun sadece bir başlangıç” olduğunu ve finansal inovasyon alanındaki çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

Yakın zamanda Novatti ve Tranglo ile anlaşıp, kadrosuna Brooks Entwistle gibi isimleri katmış olan Ripple, Asya-Pasifik bölgesindeki faaliyetlerini hızla sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!