Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Adeta Yere Çakıldı!

Bitcoin bugün sabaha karşı tarihinin en şiddetli düşüşlerinden birini yaşadı.

Bundan birkaç saat öncesine kadar 9 bin 500 doların üstünde olan Bitcoin’in 10 bin doları geçip geçmeyeceği tartışılıyordu. Fakat Bitcoin çok daha farklı bir yönde ilerleyerek herkesi şaşırttı.

TradingView verilerine göre Bitcoin yalnızca 15 dakika içerisinde 1500 dolar değer kaybetti ve 8 bin 200 dolara kadar geriledi. Bu süreç içerisinde birçok yatırımcı ağır kayıplar yaşadı.

Bitcoin’in 03:00’ten itibarenki grafiği

Yatırımcıların ne kadar ağır bir kayıp yaşadıklarını Datamish verilerine baktığımızda kısmen de olsa görebiliyoruz. Son 6 saat içerisinde BitMEX’te 12 milyon dolarlık uzun pozisyon tasfiye edildi ki bu veri diğer vadeli işlem borsalarını kapsamıyor.

Bu süreç içerisinde yatırımcılar çeşitli borsalarda aksaklıklar olduğunu fark ettiler. Sosyal medyadaki bir kripto para yatırımcısı tam da düşüş yaşandığı sırada Coinbase’te bir sorun yaşadığını açıkladı. Görünüşe göre bazı borsalar bu volatiliteyi kaldıramamışlar.

Sıradaki Hedef

Yazının başında da belirttiğimiz günü bundan birkaç saat öncesine kadar birçok kişi fiyatın 10 bin doları geçmesini umuyordu. Fakat sabaha karşı yaşanan düşüşle birlikte her şey yerinden oynadı.

The Wolf of All Streets olarak tanıdığımız Scott Melker düşüş sonrasında paylaştığı bir gönderide ortalığın şu an karışık olduğunu söyledi. Melker piyasaya girmek için bu karışıklığın dinmesini bekleyecek.

Bunun yanı sıra Josh Rager ise 8 bin 400 dolar seviyesinin önemine dikkat çekerek bunun da altına inilmesi halinde fiyatın yeniden 7 bin dolar seviyesine düşebileceğini söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment