Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Artmaya Devam Edecek mi?

Bitcoin fiyatı bundan sadece bir gün önce 8 bin doları aşmıştı ki bugün 9 bin doları da geçti. Bitcoin böylece 12 Mart tarihinden bu yana yatırımcılara %150 oranında kazanç sağlamış oldu. Eğer böyle giderse biraz daha fazla kazanç sağlayabilir.

Bazı kripto para yorumcuları Bitcoin fiyatının biraz daha artabileceğini düşünüyorlar. Bu isimlerin hepsi 10 bin doların üstüne işaret ediyor ve Bitcoin fiyatının yeniden bu bölgenin üstüne çıkacağını söylüyorlar.

Üç Analistten Üç Tahmin

Şu anda Bitcoin fiyatıyla ilgili elbette çeşit çeşit analiz, çeşit çeşit tahmin var. Fakat bu yazıda özellikle Berk Tavşan’ın, Rookie’nin ve Josh Rager’ın analizlerini paylaşacağız. Çünkü bu üç isim, piyasadaki diğer pek çok analiz gibi 10 bin dolar bölgesinin üsütne işaret ediyor.

Berk Tavşan geçtiğimiz gün Bitcoin’in 8 bin 100 dolardaki direnci kırması halinde daha fazla yükselebileceğini söylemiş, yatırımcılara yukarı yönünü işaret etmişti. Kendisi şimdi aşağıdaki grafiği paylaşıp şu yorumu yapıyor:

“Grafikte mavi ile işaretlediğim şekilde bir hareket bekliyorum. Bu senaryo bana göre hem sağlıklı hemde olabilecek en mantıklı senaryo. 10.200-10.500 dolar bölgesi hızlı bir şekilde geçilirse plan değişir”

Kaynak: Twitter

Buna benzer bir yorumu Josh Rager’dan da görüyoruz. Rager da Bitcoin’in 10 bin 500 dolara doğru yönelebileceğini düşünüyor. Fakat Rager bunun olabilmesi için Bitcoin’in önce 9 bin 556 dolar seviyesini aşması gerektiğini söylüyor. Kendisinin çizdiği grafik şu şekilde:

Kaynak: Twitter

Bu isimlerin yanı sıra Rookie de 10 bin doların üstüne işaret ediyor. Kendisi bu konuda çok net bir yorum yapmamakla birlikte bu bölgede kapanmamış bir vadeli işlem boşluğu olduğunu vurguluyor. Bitcoin genelde bu boşlukları kapatmaya meyilli hareket ettiği için fiyatın buraya doğru hareket ettiğini görebiliriz. Kendisinin paylaşımı şu şekilde:

Kaynak: Twitter

Spekülatif Değil

Bitcoin’in geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde sergilediği performans birçok kişiyi şaşırttı. Mesela yerli kripto para yorumcularından Selcoin, Bitcoin fiyatının bu kadar hızlı bir şekilde artmasını beklemediğini söyledi.

Fakat Bitcoin fiyatındaki bu artış şimdilik gayet doğal bir artışmış gibi görünüyor. Bunun sebebi ise piyasadaki bu hareketliliğin büyük ölçüde spot yatırımcılarca körükleniyor olması.

İnsanların böyle düşünüyor olmalarına yol açan birkaç gelişme var. Geçtiğimiz gece Coinbase’teki işlemlerin yoğunluk nedeniyle kısa süreliğine askıya alınması, BtcTurk ve Paribu gibi yerli borsalardaki ticaret hacminin artması, vadeli işlem piyasasının kısmen sönük kalması bunlara örnek olarak gösterilebilir. The Block’tan tanıdığımız Frank Chaparro’ya göre tüm bunlar, Bitcoin’deki bu hareketliliğin “spekülatif olmadığını” gösteriyor.

Eğer Bitcoin fiyatı gerçekten sağlıklı bir şekilde yükseliyorsa fiyatın 10 bin doların üstüne çıkması gerçekten mümkün görünüyor. Fakat bu noktada yatırımcılara fazla iyimser olmamayı da öneriyoruz. Ne de olsa Bitcoin sadece bir gün içerisinde 1000 dolar değer kazandı ve geçmişteki verilere bakacak olursak Bitcoin’in bu tarz günlerden sonra genelde değer kaybettiğini söyleyebiliriz.

Bitcoin şu ana dek toplamda 14 farklı kez 1 günde 1000 dolar değer kazandı. Bitcoin Spreads Like a Virus kitabının yazarı Timothy Peterson’ın paylaştığı verilere göre Bitcoin 1 günde 1000 dolar yükseldikten sonraki 5 gün içerisinde ortalama %5, 30 gün içerisinde %21, 90 gün içerisinde ise %38 oranında değer kaybediyor.

Twitter
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment