Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram TON’u Yine Erteledi

Dünyanın en büyük mesajlaşma uygulamalarından Telegram, token satışını erteleme kararı aldı.

Telegram bundan birkaç ay önce Telegram Open Network adı altında kendi platformunu geliştirmeye başladı ve yatırımcılara TON tokenı satmaya başladı. Hatta şirket düzenlediği ilk dijital para arzıyla (ICO) 1.7 milyar dolar para topladı.

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), Telegram’ın 2018’de düzenlediği bu ICO’nun yasa dışı olduğunu öne sürmüştü. Telegram ve SEC bu yüzden Ekim 2019’da mahkemelik oldular ve davaları o zamandan beri devam ediyor.

Telegram ve SEC davasında geçen hafta önemli bir karar alındı. Mahkeme; Telegram Open Network’ün bu dava çözülünceye kadar açılamayacağını açıkladı. Telegram bu karar yüzünden şimdi TON’un üretimini yeniden ertelemek zorunda kaldı. Telegram’ın yatırımcılarla paylaştığı bilgilere göre TON projesi şimdi 30 Nisan 2021 tarihine ertelendi.

Yatırımcılara Ne Olacak?

Telegram’ın 2018 yılında düzenlediği ICO ile 1.7 milyar dolar yatırım topladığından bahsettik. Peki bu ICO’ya katılan yatırımcıların paralarına ne oldu?

Telegram geçtiğimiz yıl TON’un üretimini 2020’ye ertelediğini açıkladıktan sonra yatırımcılara şöyle bir vaatte bulunmuştu: Eğer yeniden erteleme kararı alırsak ve paranızı geri almak isterseniz ICO’da yatırdığınız paranın %72’sini size iade edeceğiz. Eğer yatırımcıların hepsi ‘evet, paramızı geri istiyoruz’ derse Telegram ICO’da toplanan 1.7 milyar dolarlık paranın 1.2 milyar dolarını iade etmek zorunda kalacaktı.

Telegram’ın yatırımcılara gönderdiği mektuptan bir kesit

The Block’un haberine göre Telegram yatırımcılara şimdi yeni bir alternatif sunuyor. Bu alternatifi seçen yatırımcılar; orijinal anlaşma şartları doğrultusunda yeni bir kredi anlaşmasına girebilecekler. Yatırımcılar Telegram’a bir ön ödeme yapabilecek, TON’un 30 Nisan 2021 tarihine kadar çıkmaması halinde ise bu ödemeyi yine iade olarak alabilecekler..

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment