Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İş Bankası Blockchain Çalışmalarına Başladı

İş Bankası birkaç saat önce bir duyuru yayınlayarak R3 tarafından geliştirilen Corda platformuna katıldığını açıkladı.

R3 tarafından açık kaynaklı olarak geliştirilen Corda platformu; özellikle kurumsal şirketlerin işini kolaylaştırmak için tasarlandı. Şirketler bu platformu kullanarak akıllı kontratlar aracılığıyla doğrudan birbirleriyle işlem yapabiliyorlar. Bu bir blockchain platformu olduğu için şirketler gerek işlem hızı gerek işlem maliyeti konusunda avantajlı durumdalar.

Bu platformun ön plana çıkan özelliklerinden birisi aslında şirketlere gizlilik sağlaması. Büyük şirketler bu platformu kullanarak hassas verileri çok daha etkili bir şekilde koruyabiliyor, güvenlik düzeyini artırabiliyorlar.

İş Bankası Katıldı

Günümüzde 300’den fazla üyesi bulunan bu platformda artık İş Bankası da yer alıyor. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen’in açıklamalarına göre blockchain teknolojisini henüz “tam olgunlaşmamış” olsa da “bankacılığın geleceğini şekillendirecek.”

İş Bankası’nın şu ana dek blockchain teknolojisinden hep olumlu sonuçlar aldığını belirten Sezen, konu hakkında şunları söylüyor:

“Dünyanın en geniş katılımcı ağına sahip blockchain platformu konumunda bulunan R3’ün küresel blockchain ağına katılmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Bu platformun bir üyesi olarak, R3’ün Corda platformu üzerinde yürütülen 100’den fazla projeyi yakından inceleme ve R3 üye ağında bulunan 300’den fazla paydaş ile işbirliği ve fikir alışverişi yapma avantajlarından faydalanacağız. Kazanımlarımız ile blockchain alt yapısına entegre olarak geliştireceğimiz hizmetlerimiz ile bu alanda Türkiye’de öncü banka olmayı hedefliyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment