Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Aylık Kapanış Rekoru ile 76 Bin Dolar Olabilir

Bitcoin (BTC) analisti NebraskanGooner, geçen yıl paylaştığı bir tweet ile Bitcoin fiyatını 76 bin dolara çıkarabilecek şeyi açıkladı. Bu tweete göre Bitcoin’in bu ay 13 bin 900 doların üstünde bir aylık kapanış yapması yeni bir parabolic boğa koşusunu tetikleyebilir.

Bitcoin (BTC) fiyatı bugün gerek Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in açıklamaları gerek gitgide artan kurumsal ilgi sayesinde 14 bin dolar seviyesine kadar çıktı. BTC/USD paritesindeki bu yukarı yönlü atılımın diğer sebepleri bugünün Cadılar Bayramı olması ve Bitcoin’in bugün itibarıyla 12. yaşına basmış olması olabilir.

Bitcoin fiyatının bu yükselişinin ay sonuna denk gelmiş olması bazı kripto para analistlerini umutlandırmaya başladı. Çünkü güncel BTC/USD grafiğine bakan bu analistler, Bitcoin’in bugün tüm zamanların en iyi aylık kapanışını yapabileceğini fark ettiler.

Aylık kapanış rekoru gelebilir

Bitcoin fiyatı ağustos ayının sonunda kritik bir direnç noktası olduğu düşünülen 11 bin 500 doların üzerindeydi. İlerleyen haftalarda BTC fiyatının yükselmeye devam ettiğini ve bugün itibarıyla 14 bin dolara kadar çıktığını gördük. Şimdilik 13 bin 800 dolar bandına çekilmiş olan Bitcoin fiyatı bugün çizdiği grafik ile birlikte analistleirn aklına şu soruyu getirdi: Yeni bir rekor mu geliyor?

Burada bahsedilen rekor aylık kapanış rekoru. Eğer Bitcoin fiyatı 31 Ekim tarihini 13 bin 880 doların üstünde kapatabilirse yeni bir rekor kırılmış olacak. Josh Rager gibi analistler güncel grafiğin boğaların lehine olduğu kanısındalar. Fakat bundan çok daha iddialı tahminler var.

https://twitter.com/Josh_Rager/status/1300525269229412356

76 bin dolara kadar çıkarabilir

Bitcoin analisti NebraskanGooner bundan bir yıl önce bir tweet paylaşıp BTC’nin aylık kapanışı ile ilgili bir bilgi paylaştı. Gooner geçen yıl paylaştığı bu tweetinde Bitcoin’in ayı 13 bin 900 doların üstünde kapatması halinde yeni bir rekorun kırılmış olacağını açıkladı. Fakat Bitcoin o dönemde bu rekoru kırmayı başaramadı.

Bitcoin 29 Temmuz 2019’un ardından bugün, 31 Ekim 2020 tarihinde bu seviyenin üstünde aylık kapanış yapmaya yeniden yaklaştı. Bu, Bitcoin için uzun vadede büyük önem taşıyor olabilir. Çünkü tarihsel veriler gösteriyor ki Bitcoin aylık kapanış rekoru kırdıktan sonraki 182 gün içerisinde yüzde 4 bin oranında artış yaşayabiliyor. Kötü senaryoda ise bu oran yüzde 450 ile kısıtlanıyor.

Bitcoin bugün yeni bir aylık kapanış rekoru kırar, tarih tekerrür eder ve fiyatta yine yüzde 450 oranında bir artış yaşanırsa bu Bitcoin fiyatının neredeyse 80 bin dolar olmasını sağlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!