Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Binance’de 2.700 Dolara İğne Attı: CZ’den Açıklama Var! Neler Oldu?

Bitcoin (BTC) fiyatının dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in vadeli işlemlerinde aniden 2.700 dolara iğne atmasının ardından CEO CZ’den açıklama geldi. 

Binance’in sürekli vadeli işlemlerde bulunan BTC/USDT işlem çiftinde garip bir fiyat hareketi gözlemlendi. Bitcoin’in yalnızca Binance üzerinde yer alan USDT paritesinde gerçekleşen hamleler kısa sürede gündem oldu.

Bitcoin, 27 bin dolar seviyelerinde işlem görürken bir anda Binance üzerinde %90 gerileme yaşayarak 2.709 dolar seviyesine mumlar atmaya başladı. O fiyatlarda herhangi bir işlem olduğu görünmezken problemin yalnızca Binance üzerinde olması yatırımcıları bir nebze rahatlattı.

Binance CEO’su CZ’den açıklama

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), olayın ardından hızlıca açıklamalarda bulundu. CEO’nun yaptığı açıklamada problemin vadeli işlemlerde yaşanan bir grafik görüntülenme sorunundan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Kullanıcı arayüzünde toplanan grafiklerde problem olduğunu belirten CZ, bu durumun alım-satım işlemlerini etkilemeyeceğini dile getirdi.

CEO ayrıca ekibin bu problem üzerinde çalıştığını söyledi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saatlik periyotta %2,5 yükselişle yazım esnasında 27.029 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!