Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Boşluğa Düştü: Kripto Paralarda 800 Milyon Doları Aşkın Tasfiye!

Bitcoin, (BTC) kısa sürede 25 bin dolara kadar gerilerken kripto para piyasası son 1 saat içerisinde 800 milyon doları aşkın tasfiye gördü.

Bitcoin, gün içerisinde yaşadığı düşüşün yanı sıra Çinli emlak devi Evergrande’nin resmen iflas etmesi ve Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in Bitcoin yatırımlarını sattığı iddialarının gündeme bomba gibi düşmesi ile bir saat gibi kısa bir süre içerisinde %10‘a yakın değer kaybı yaşayarak 25 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Söz konusu yaşanan düşüş tüm kripto para piyasasını etkilerken Coinglass verilerine göre son 1 saatte toplamda 808 milyon dolar tasfiye oldu.

Tasfiyelerde 385 milyon dolar ile Bitcoin başı çekerken onu 248 milyon dolar ile Ethereum (ETH) takip etti. Altcoinler de ise en büyük para kayıpları sırasıyla 20 milyon dolar ile Ripple (XRP), 16,74 milyon dolar ile Litecoin (LTC) ve 10 milyon dolar ile Dogecoin’de (DOGE) gerçekleşti.

Tasfiye olan pozisyonların büyük bir çoğunlunu 647 milyon dolar ile long (uzun) pozisyonlar oluştururken short (kısa) pozisyonlar 162 milyon dolar ile sınırlı kaldı.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, haberin kaleme alındığı sıralarda %8,6 değer kaybı ile 26.388 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!