Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC’ten Piyasaya Can Simidi: Ethereum ETF’leri için Onay Hazırlığı

Kripto para piyasası kan ağlıyorken SEC’in Vadeli Ethereum ETF’lerini onaylamaya hazırlandığına dair iddialar olumsuz havayı bir nebze de olsa dağıttı.

Bloomberg’ün haberine göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) Vadeli Ethereum ETF‘lerini onaylamaya hazırlandıkları iddia edildi. Haberin yayılmasının ardından ethereum fiyatı piyasalarda yaşanan genel düşüş sonrası dipten %10 yükseliş gösterdi. Fiyat 1610 dolar seviyesinden dakikalar içerisinde 1710 dolar seviyesine yükseldi.

Vadeli Etherum ETF’leri konusunda 2021 yılından beri Bitwise dahil birçok şirket SEC’e başvuruda bulunmuştu.

Kripto para piyasasında 18 Ağustos gecesi Çinli emlak devi Evergrande‘in iflası ve Elon Musk’ın şirketi Space X‘in bitcoin satışına yönelik dolanan haberler sonrası ciddi miktarda düşüş yaşandı. Yaşanan bu düşüş ile birlikte 1 saat içerisinde 800 milyon dolarlık pozisyon tasfiye olurken, bitcoin ve ethereum başta olmak üzere birçok coin’de %15 civarında negatif fiyat hareketi gözlendi. Bloomberg’den gelen bu haber ile birlikte Ethereum fiyatı yaşanan düşüşten önceki seviyesine tekrardan yükselmiş oldu.

Coingecko verisine göre haber yazım sırasında ethereum fiyatı 1710 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!