Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Bu Ülkelerde Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı!

Lider kripto para birimi Nisan ayında başlattığı rallisini Mayıs ayında 8.500 dolarlara kadar çıkarttı ve bu birçok yatırımcının piyasaya geri dönmesini sağladı. Ancak bu olayın sadece tek bir görünen yüzü oldu ve bazı ülkelerde değer kaybı yaşayan itibari paralar, Bitcoin’in o ülkeye spesifik inanılma bir artış yaşamasını sağladı.

Özellikle Arjantin ve Sudan gibi ülkeler itibari para birimlerinde yaşadıkları düşüş ve vatandaşların güvenli bir değer saklama aracına akın etmesi sonucu yerel piyasada BTC’nin fiyatının rekor kırmasına ev sahipliği yaptı.

2017 yılının Aralık ayında BTC’nin zirve yaptığı zamanda bile Bitcoin almış olsanız, şu an Arjantin Pesosu açısından zarar etmiş olmuyorsunuz. Ancak Sudan’ın itibari para birimiyle o tarihlerde BTC almış olsanız, şu an paranızı resmen iki katına çıkarmış oluyorsunuz.

Bitcoin price chart in Argentine pesos
Yukarıdaki grafikte Arjantin Pesosunun Bitcoin’e karşı fiyat hareketinden de durumun nasıl olduğunu açık bir şekilde görmek mümkün. Gelişmekte olan ülkelerdeki itibari paralar enflasyona ve yaptırımlara kurban giderken, Bitcoin güvenli bir değer saklama aracı olduğunu kanıtlamayı sürdürüyor.
Özellikle şu sıralar ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarının gündeme gelmesi, birçok ülkeyi gizliden gizliye Bitcoin veya farklı kripto para birimi yatırımları yapmaya itebilir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment