Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su: Bankalar Blockchain’den Faydalanacaklar

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse büyük çaplı bankaların zamanla kripto para ve Blockchain teknolojilerinden faydalanmaya başlayacaklarını düşünüyor.

Kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden Ripple’ın CEO’su olan Brad Garlinghouse geçtiğimiz gün içerisinde bir yayına katıldı ve günümüzdeki finans sektörü hakkında konuştu. Garlinghouse katıldığı yayın sırasında büyük çaplı finans şirketleriyle Blockchain sektörü arasındaki ilişki hakkında ilginç yorumlar yaptı.

Öncelikle Ripple’ın son zamanlardaki çalışmalarından bahseden Garlinghouse; finans sektöründeki şirketlerle işbirliği yapmaya çalıştıklarını ve hedeflerinin sisteme zıt gitmek olmadığını söyledi.

Kripto paraların en çarpıcı yönlerinden biri büyük ölçüde anonim olmaları. Garlinghouse ise gelecekte tamamen anonim bir finans dünyası kurmanın çok zor olduğunu düşünüyor. Kendisinin konu hakkındaki görüşleri şu şekilde:

“Bankaların veya hükümetlerin ortadan kalkacağını düşünmüyorum. Bankalar yasal bağlamda çok önemli çalışmalar yürütüyorlar ve bunun toplum adına önemli olduğunu düşünüyorum. Şahsen bankaların bu çalışmaları sürdüreceklerine inanıyorum. (Bankalar) Blockchain’i şirketlerini büyütmek için kullanabilecekleri bir teknoloji olarak görüyorlar.”

Garlinghouse’a göre hükümetler insanların tamamen anonim şekilde işlem yapmalarına izin vermeyecekler. Bunun başlıca sebebi ise para aklama ve terörizm finansmanı gibi yasa dışı şeylerin önüne geçebilmek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment