Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10.5 Milyon Adet Bitcoin 2018 Yılından Bu Yana Hiç Hareket Etmedi!

Bitcoin Nisan ayından bu yana sergilediği yükseliş ile yatırımcıların davranışları değiştirmeye başlasa da, Bitcoin’in toplam arzının büyük bir çoğunluğu 2018 yılından beri durdukları aynı cüzdanlardan hiç ayrılmadı.

10.5 Milyon Pasif Bitcoin

BitInfoCharts ve ünlü kripto para işlem takip platformu Whale Alert’ın hazırladığı ilginç bir araştırmaya göre, Bitcoin fiyatı Nisan ayındaki 4.000 dolar seviyesinden 8.300 dolar seviyesine çıksa da, HODLerlar hala BTC toplamaya ve bunu depolamaya devam etmekte.

BitInfoCharts’ın aktardığı bilgilere göre yaklaşık 10.5 milyon adet Bitcoin 5 Mayıs 2018 tarihinden bu yana cüzdanından ayrılmadı. 5 Ocak 2017 tarihinden bu yana cüzdandan hiç ayrılmayan BTC miktarı ise 5.28 milyon adet olarak gözükmekte. Yaklaşık olarak 21 milyon Bitcoin’den 17.7 milyonu ise kazıldı ve kullanıcıların eline geçti.

 

Bitcoin fiyatlarının yükselmesi kripto para yatırımcılarına yeni bir heyecan getirse ve alım satım hacmi rekora koşsa da, aynı zamanda yatırım olarak alınan ve cüzdanlarda bekletilen BTC miktarı da artmakta. Bitcoin geçtiğimiz haftalarda BTC’nin 8.000 doları geçmesi ile rekor bir hacim elde etmişti.

Yine de özellikle 17 Mayıs tarihinde yaşanan sert düşüş, balinaların hala kripto para piyasasında ne denli aktif olabileceğini kanıtladı. Bir balina 17 Mayıs tarihinde Bitstamp üzerinden 5.000 BTC’yi bir anda satarak piyasayı 6.300 dolara kadar çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment