Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FedEx: Blockchain Günümüz Şartlarında Yetersiz Kalıyor

ABD’nin en büyük kargo şirketlerinden FedEx, Blockchain teknolojisiyle ilgili araştırmalar yapmaya ve bu teknolojinin kullanım alanlarını incelemeye devam ediyor.

Commercial Appeal tarafından yapılan bir habere göre FedEx’in Blockchain ile ilgili yaptığı araştırmaları yürüten Dale Chrystie geçtiğimiz günlerde yeni bir röportaj verdi ve şirketin son zamanlardaki çalışmalarından bahsetti.

Walmart ve Nestle gibi dev isimler son zamanlarda tedarik zinciri yönetiminde Blockchain’i kullanmaya başlamışlardı. Bu gibi şirketler Blockchain’in halihazırda kullandıkları sistemlerden çok daha verimli olabileceğini düşünüyorlar. Ancak Chrystie’nin açıklamalarına göre FedEx’in durumu biraz farklı.

FedEx’in günümüzdeki teslimat ağını takip etmek için kullandığı sistemin Blockchain platformlarından daha verimli olduğunu söyleyen Chrystie, şirketin şu anda Blockchain’e geçiş yapması için bir sebep olmadığını söylüyor. Şu anda veritabanını gözden geçirmek için kullandıkları sistemin Blockchain platformlarıyla kıyaslandığında çok daha kullanışlı olduğunu vurgulayan Chrystie şu yorumu da yapıyor:

“Blockchain’in havasını almak gibi olmasın ama bahsettiğim şey elimizdeki tek veritabanı da değil, en iyi veritabanı da değil, ne çok hızlı, ne çok ölçeklenebilir ne de çok gelişmiş.”

FedEx’in CIO’su Rob Carter da geçtiğimiz aylarda bunlara benzer yorumlar yapmış, Blockchain teknolojisinin günümüz şartlarında pek verimli olmadığını söylemişti. Carter’a göre bu teknolojinin kullanışlı hale gelebilmesi için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor:

“Blockchain hala yeni yeni gelişiyor ama ona rağmen ileride uluslararası ticaret işlemlerini tamamen değiştirme potansiyeli bulunuyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment