Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı, Bu Yatırımcılar Sayesinde Yükselişe Geçti

Kripto para piyasasındaki veriler, Bitcoin fiyatının büyük ölçüde ABD’li yatırımcılar sayesinde yükseldiğine işaret ediyor.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF), Bitcoin fiyatının 2021’den sonra ilk kez 52 bin doları geçmesinde büyük rol oynadı. Ancak aynı zamanda, ABD’nin en büyük kripto para borsası olan Coinbase’deki Bitcoin prim oranı, son dokuz ayın en yüksek seviyesine çıktı.

CryptoQuant verilerine göre Bitcoin’in Coinbase ile Binance borsaları arasındaki fiyat farkını ölçen Coinbase Prim Endeksi, Mayıs 2023’ten sonra ilk kez 0,12 kadar yüksek bir seviyeye ulaştı.

CryptoQuant analistleri, “Yüksek prim oranları, ABD’li yatırımcıların Coinbase’de güçlü bir alım baskısı oluşturduğunu gösteriyor olabilir.” dedi.

10x Research kurucusu Markus Thielen de Bitcoin fiyatındaki hareketliliğin büyük bir kısmının ABD’deki piyasalar açıldıktan sonra başladığına dikkat çekti.

Thielen, “Bitcoin, son 30 gün içerisinde %17 yükseldi ve bu %17’nin %11’lik kısmı, ABD’deki işlem saatleri içerisinde gerçekleşti.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!