Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Daha Düşecek Mi: Nedeni ile Birlikte Konuya Açıklık Getirildi!

CryptoQuant cephesi, kripto para piyasasının henüz dip seviyesini görmediğini düşünüyor.

On-chain analiz platformu CryptoQuant yazarı, kripto para piyasası hakkında güncel bir rapor yayınlandı. Piyasanın henüz yeteri kadar long (uzun) likidasyonu yaşamadığını belirten analist, short (kısa) yönlü bir kümelenmenin de henüz gerçekleşmediğini belirtti.

Bu bakış doğrultusunda kripto para piyasasının henüz ciddi bir kapitülasyona maruz kalmadığını yani lokal dipten uzak olabileceğini kaydetti.

Önümüzdeki süreçte daha fazla düşüş bekleyen deneyimli isim, güçlü long tasfiyeleri ve büyük short pozisyonları açılmaya başlanınca alım için tekrardan düşünülebileceğini vurguladı:

Bir dibin oluşması için vadeli işlemler piyasasında her zaman büyük miktarda likidasyon ve kısa pozisyonlara hücum görmemiz gerekir, ancak nispeten az miktarda uzun pozisyon likidasyonu ve dramatik negatif fonlama oranlarının olmaması göz önüne alındığında, vadeli işlemler piyasasında henüz bir ‘kapitülasyon’ gerçekleşmediğine ve daha fazla düşüşün muhtemel olduğuna inanıyoruz.

Kapitülasyon, bir yatırımcının belirli bir pozisyonu terk edip bütün varlıklarını en kısa sürede satması anlamına gelen yoğun satış etkinliğidir. Kapitülasyon dönemi esnasında satış emirleri ortalama seviyenin üzerine çıkar ve bu da varlık fiyatları dibe ulaşana kadar bunlarda düşüş yaşanmasına neden olmaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!