Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Düşmeye Devam Edecek mi? Analistler Uyardı

Bitcoin (BTC) fiyatı, bugün devam eden düşüşle birlikte 200 günlük kritik göstergenin altına düştü.

Bitcoin, bugün 2 Mayıs’tan sonra ilk kez 57.300 dolar seviyesine kadar geriledi. Lider coin, bu düşüş sebebiyle 200 günlük basit hareketli ortalama seviyesinin altına düştü.

200 günlük hareketli ortalama, piyasadaki genel trendleri görmek için kullanılır. 200 günlük ortalamanın kırılması, piyasanın yön değiştirdiğine dair bir işarettir. Uzun bir süre boyunca bu seviyenin altında kalan varlıkların düşüş trendinde olduğu varsayılır.

Bitcoin, 200 günlük ortalamasını henüz 28.000 dolar olduğu Ekim 2023 döneminde geçmiş, spot ETF’lerin de etkisiyle Mart’ta fiyat rekoru kırmıştı.

Analistler düşüş için uyardı

Piyasa uzmanlarına göre Fed açıklamaları, Bitcoin’i olumsuz etkiledi. Jerome Powell, faiz indirimine gitmeden önce daha fazla veri görmeleri gerektiğini söyledi.

Danışmanlık firması brn’nin analisti Valentin Fournier, “Jerome Powell’in şahin açıklamalarının ve süregelen satış baskısının Bitcoin’i 52.000 dolara çekmesinin muhtemel olduğuna inanıyoruz” dedi.

Fournier, “Ancak bunun bir alım fırsatı olarak değerlendirilmesini öneriyoruz çünkü kripto para regülasyonlarının iyileşmesi ve ABD’deki enflasyonun durulması, henüz fiyata yansımadı ve bunlar, yatırımcılar uzun vadeli düşünmeye başladığında muhtemelen güçlü bir momentum kazandıracak” dedi.

FxPro kıdemli analisti Alex Kuptsikevich ise “Şu anki seviyeden Şubat’taki konsolidasyon bölgesi olan 51.500 dolar seviyesine doğru %12’lik bir düşüş yaşanması, 65.800 dolara doğru (50 günlük hareketli ortalama) aynı oranda bir yükseliş yaşanmasından daha muhtemel” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!