Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Boğa Talebi Hala Yüksek: 7 Milyarlık Pozisyonu Kimler Kapattı?

Bitcoin’de açık pozisyon %18 geri çekilirken pozisyonların kim tarafından kapatıldığı merak konusu oldu.

Bitcoin ve kripto para piyasasının genelinde düşüş yaşanırken BTC fiyatı son 1 ayda %16 geri çekilme performansı. Buna paralel olarak da vadeli işlemler ve sürekli vadeli işlemlerindeki açık pozisyon, bir ayda yaklaşık %18 düşerek 37 milyar dolardan 30,2 milyar dolara geriledi.

Analistlere göre bu düşüş Bitcoin fiyatının geri çekilmesi doğrultusunda long pozisyonların kapatılmasıyla desteklenmiş gibi görünse de bu yorumlar piyasadaki boğa eğilimlerini göz ardı ediyor gibi görünüyor.

Crypto Is Macro Now bülteninin yazarı Noelle Acheson, bu durumu netleştirmek adına konuya ilişkin açıklamalarda bulundu:

Fiyat bir miktar düşmüş olsa da hala çekici. Bu yüzden ticaretin bir parçası olarak long pozisyonlara olan talep devam ediyor. Makro rüzgarlar biriktikçe ve satış baskısının yakında azalması beklentisiyle bir kırılma beklentisi oluşuyor. Bu yüzden yatırımcılar, fonlama oranları düşükken stratejik uzun pozisyonlar biriktiriyor olabilir.

Acheson’un yaptığı yoruma göre açık pozisyonlarda yaşanan geri çekilme boğaların pozisyon kapatmasından kaynaklamıyor olabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!