Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Düşse de Bitcoin ATM’lerinin Sayısı Artıyor

Kripto para piyasası son birkaç aydır kayda değer oranda düşüş yaşıyor olsa da ABD‘deki kripto para ATM’lerinin sayısı artış göstermeye devam ediyor.

Atlanta’daki Lux Vending adlı bir şirket, bu yılın başından bu yana Şikago genelinde 30 farklı Bitcoin ATM’si kurdu.

Lux Vending tarafından kurulan bu cihazlarla birlikte ülkenin önde gelen şehirlerinden olan Şikago’daki toplam ATM sayısı neredeyse 100’ü buldu.

Kuzey Amerika’nın en kalabalık beşinci şehri olan Şikago, kripto para bağlamında oldukça iyi bir performans sergiliyor. Şehirdeki kripto para ATM’lerinin sayısı arttığı gibi kripto paralarla ilgilenen şirketlerin ve vatandaşların sayısı da artıyor.

Kripto para sektörünün önde gelen borsalarından Coinbase bundan bir süre önce Şikago’da yeni bir ofis açmaya karar verdi. Şirket, Şikago’nun kripto para sektörü için önemli bir merkez haline gelebileceğine inanıyor.

Şikago’nun yanı sıra Philadelphia da neredeyse 100 adet Bitcoin ATM’sine ev sahipliği yapıyor.

Straight Up Capital’ın yöneticilerinden Sean Keefe’e göre Philadelphia’daki bu ATM’lerin büyük bir kısmı oldukça merkezi yerlerde bulunuyor. Keefe, bölgede kripto para kullanımının zaman içerisinde artış göstereceğini düşünüyor.

Dünya genelindeki kripto para ATM’lerinin sayı bakımından artış gösteriyor olması sektör için genel olarak olumlu sayılabilir. Geçtiğimiz haftalarda paylaştığımız bir haberde belirttiğimiz üzere bu ATM’lerin toplam sayısı 4 bini geçti. Bunlardan 3 bin tanesine ABD ev sahipliği yapıyor ve bu konuda zirveyi çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment