Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Düşüş Sonrası Yeniden Artıyor: Yeni Hedef 6,600$

Bitcoin yaşadığı düşüşten sonra yeniden canlanmaya başladı. Bitcoin fiyatındaki olumlu hareketliliğin şu an için pek ciddi olduğunu söyleyemeyiz. Ancak eğer fiyat 6,675$ düzeyindeki direnişi kırabilirse o zaman durumun gayet iyi olduğu düşünülebilir.

Coinmarketcap verilerine göre en büyük kripto para olan Bitcoin’in şu anki fiyatı 6,450$. Bitcoin 14 Ağustos’ta 5,800$ düzeyine kadar geriledi ki bu fiyat, geçtiğimiz son 6 haftanın en düşük seviyesiydi.

Bitcoin bundan iki gün önce 6,000$ düzeyindeki desteğin altına düştü ve 5,800$ düzeylerine kadar geriledi ancak bu düşüş pek uzun sürmedi. Hatta Bitcoin fiyatı epey kısa bir süre içerisinde yeniden 6 bin doların üstüne çıkmayı başardı.

6 bin dolar düzeyinin altına düşüldükten sonra yaşanan artış epey önemli sayılabilir. Bitcoin geçtiğimiz gün 6,600$ düzeyine kadar yükselmeyi başardı ki bu da ‘satıcıların’ piyasadan çekildiğinin, kar elde etmek için fiyatın hareketlenmesini bekleyen al-satçıların da piyasaya giriş yaptıklarının bir göstergesi olabilir.

Saatlik Grafik

Saatlik grafiğe bakarak konuşacak olursak Bitcoin’in artışa geçmek için gereken ters omuz-baş-omuz şemasına uyum sağladığını görebiliriz.

Bitcoin Temmuz ayında 8,500$ düzeyine kadar çıkmayı başardı ve pek çok yatırımcı o dönemlerde satış yapmaya başladı. Fiyatın şu anda 6,675$ düzeyinin üstüne çıkmayı başarması, Temmuz ayından beri süregelen satış akımının sonlandığı anlamına gelebilir. Ayrıca bu düzeyine üzerine çıkılması, bir sonraki hedefin 7,490$ olduğunu gösterir.

Günlük ve 4 saatlik grafiklere baktığımızda Bitcoin’in önümüzdeki 24 saat içerisinde bu düzeyi kırma ihtimali olduğunu görüyoruz.

4 Saatlik Grafik

Bu grafikte de görülebileceği üzere Bitcoin, düşen trend çizgisini kırmayı başardı ki bu da 8,500$ düzeyinde başlayan satışın durduğu anlamına geliyor. Göreceli güç endeksinin de Bitcoin’in lehine olduğunu söyleyebiliriz (50.00 üstü).

Günlük Grafik

Bitcoin geçtiğimiz gün bir ters çekiç boğa mumu oluşturdu ve düşüş eğiliminin Salı günü itibariyle bittiğini işaret eden mumu destekledi. Bu grafiğe bakacak olursak Bitcoin’in 5,859$ düzeyinde dibi gördüğünü söyleyebiliriz.

Öngörü

  • BTC fiyatında olumlu gelişmeler yaşanıyor. Önümüzdeki 24 saat içerinsde 6,675$ düzeyinde bulunan ters omuz-baş-omuz direnişi kırılabilir.
  • 6,675$ düzeyinin üstüne çıkılması durumunda işlem hacimlerinde de artış görülürse Bitcoin rüzgarı arkasına almış olur ve 7,490$ düzeyine kadar çıkabilir. Bitcoin, artışa geçmesi durumunda son 50 günün hareketli ortalaması olan 6,924$ düzeyinde, yükselen trend çizgisinin önünde engel oluşturan 6,982$ düzeyinde ve son 100 günün hareketli ortalaması olan 7,162$ düzeyinde direnişle karşılaşabilir.
  • Fiyatın geçtiğimiz günün dibi olan 6,180$ düzeyine kadar gerilemesi, ters çekiç boğa mumunun getirdiği olumlu havayı bozabilir ve fiyatın 6,000$ düzeyinin altına kadar gerileyebileceği anlamına gelebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment