Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Verileri Ortaya Koydu: Bitcoin Fiyatı, İlgi ile Orantılı Bir Şekilde mi Gidiyor?

Kripto para sektörünün her zaman aynı ilgiyi gördüğünü söylemek güç. Dönem dönem artan fiyatların da etkisiyle Bitcoin ve diğer kripto para ürünlerine olan ilgi artarken, geçtiğimiz 15-16 aylık süreçte olduğu gibi ayı piyasasının etkisinin hissedildiği dönemlerde de bu ilgi aynı oranda azalıyor.

Çin’in de kripto para sektörünün en güçlü ülkelerinden birisi olduğu düşünülürse, bu ülkedeki vatandaşların kripto para alanında duydukları ilginin artması her zaman için pozitif bir olay olarak gösteriliyor.

Bu trendi takip etmek için ise ülkenin Google’ı olarak adlandırabileceğimiz arama motoru Baidu’daki verilere bakmak yeterli. Bunu yapan ünlü kripto para traderı Alex Krüger, Çin’deki vatandaşların Baidu aracılığı ile yaptığı Bitcoin aramalarında son dönemde ciddi bir artış olduğunu ortaya koydu.

https://twitter.com/krugermacro/status/1135695123780648960?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1135695123780648960&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fchina-google-trends-baidu-bitcoin-search%2F

Krüger şunları söyledi:

”Çin’in Mayıs ayı başından bu yana Bitcoin’in yaşadığı rallide önemli bir iş gördüğü ifade ediliyor. Ben de bunun için Çin’in Google’ı olarak adlandırabileceğimiz Baidu’ya baktım. Verilerden de görebileceğimiz gibi, Çin’in Bitcoin’e olan ilgisi şu an için ciddi bir artış yaşıyor.”

Öte yandan lider kripto para birimi Bitcoin şu an için bir miktar geri çekilme yaşıyor ve 7731 dolardan kendisine alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment