Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Bu Görüldüğünde Yüzde 80 Artmıştı

Bitcoin fiyatı yakın gelecekte hızlı bir şekilde yükselmeye başlayabilir.

Kısa süre önce 10 bin doların üstüne çıkan Bitcoin dün 15 dakika gibi kısa bir süre içerisinde 1000 dolar düştü. Bitcoin fiyatındaki bu sert düşüş özellikle vadeli işlem piyasasındaki yatırımcıları kötü etkiledi. Fakat bir kripto para analisti Bitcoin fiyatının kısa süre içerisinde yeniden yükselişe geçebileceğini düşünüyor.

Geçen Yılki Gibi

Cold Blooded Shiller isimli bir kripto para analisti sosyal medya hesabından yeni bir grafik paylaştı. Bitcoin grafiğindeki güncel görünümü yorumlayan Shiller, şu anki tablonun Nisan-Mayıs 2019’dakine benzediğini söyledi.

Bitcoin fiyatı Nisan 2019’da aşamalı bir şekilde yükselmeye başladı ve haziran ayının başında iyice ivme kazanıp 8 bin dolardan 14 bin dolara kadar çıktı. Böylece Bitcoin yatırımcıları birkaç ay içerisinde %80 kazanç sağladılar.

Bitcoin grafiği, 1 Nisan-1 Temmuz 2019

Eğer Bitcoin geçen yılkine benzer bir şekilde hareket ederse fiyatın kısa süre içerisinde yeniden yükselişe geçtiğini görebiliriz. Fakat bu yükseliş geçen yılki gibi %80 kazanç sağlar mı bilinmez.

Aylık Kapanış

Bitcoin fiyatının yükselişe geçebileceğine işaret eden tek grafik bu değil. Shiller bundan birkaç gün önce Bitcoin‘in yapacağı aylık kapanışın da çok önemli olduğunu söylemişti.

Bitcoin’in neredeyse 12 aydır 9 bin 360 dolar seviyesinin üstünde aylık kapanış yapmadığını söyleyen Shiller, Bitcoin’in yine bu seviyenin altında kalması halinde fiyatın 6 bin, hatta 3 bin dolara kadar gerileyebileceğini söyledi.

Fakat Bitcoin mayıs ayının sonunda 9 bin 360 doların üstünde bir kapanış yaptı ve bu yatırımcılara yeni bir umut kaynağı oldu. Çünkü Shiller’ın da belirttiği üzere Bitcoin fiyatı geçmişte bu seviyenin üstünde aylık kapanış yapıktan sonra 20 bin dolara kadar yükseldi. İlerleyen zamanlarda yeniden buna benzer bir tablo oluştu ve fiyat bu sefer 14 bin dolara kadar yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment