Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Valisi: Hükümetin Para Basma Makinesi Var

New York Valisi Andrew Cuomo Fed’in izlediği para basma politikasını eleştirdi.

Andrew Cuomo geçtiğimiz günlerde bir basın duyurusu düzenledi ve ABD’de son zamanlarda yaşanan olayları değerlendirdi. George Floyd cinayetini, ülke genelindeki protestoları ve Kovid-19 ile ilgili gelişmeleri yorumlayan Cuomo Fed ile ilgili de bazı şeyler söyledi.

New York’taki eğitim sisteminin ne durumda olduğunu anlatan Cuomo gelir düzeyinin yüksek olduğu bölgelerdeki okullarla düşük olduğu bölgelerdeki okullar arasında ciddi farklılıklar olduğunu söyledi. Gelir düzeyi düşük bölgelerdeki okulların sürekli bütçe sorunu yaşadığını söyleyen Cuomo bu noktada Fed’i şöyle eleştirdi:

“Fakir bölgelerdeki okullara ayrılan bütçeyle gelir düzeyi yüksek olan bölgelerdeki okullara ayrılan bütçe aynı değil. Zengin bölgelere yılda 36 bin dolar para harcıyoruz. Fakir bölgelere 13 bin dolar. Nedir bunun mantığı? Fakir bölgelere yeteri kadar okul servisi bile verilmiyor. Bunun mantığı var mı? Yok… Bu ülkede hala yoksulluk içinde yaşayan çocuklar var mı? Var. Kovid-19 ile mücadele edeceğiz diye 1 trilyon dolar para harcadık ama bu yoksul çocuklara verecek paramız yok mu? Gayet de var. Ama vermek istemiyorsunuz. Lazım olduğu zaman para bulabiliyorsunuz. Dürüst olalım, federal hükümetin elinin altında bir para basma makinesi var. Kendileri isterlerse para bulurlar.”

Trilyonlarca Dolar

ABD Merkez Bankası (Fed) bu yılın başından beri ekonomiye 6 trilyon dolardan fazla para enjekte etti. Fed’in bu kadar büyük bir adım atmış olmasının sebebi büyük ölçüde Koronavirüs oldu.

Fed’in ekonomiye birkaç ay içerisinde trilyonlarca dolar sokması özellikle kripto para camiası tarafından yoğun bir şekilde eleştiriliyor. Birçok kripto para takipçisine göre Fed’in istediği zaman, istediği şekilde para basabiliyor olması ‘Bitcoin’e ihtiyacımız var mı?’ sorusunu yanıtlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment