Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su ile Brezilya Merkez Bankası Başkanı Arasında Gizemli Görüşme!

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse bundan birkaç gün önce Brezilya Merkez Bankası Başkanı Roberto Campos Neto ile görüştü.

Güney Amerika’nın en büyük ülkelerinden biri olan Brezilya’da yılda ortalama 2.5 milyar dolarlık para transferi yapılıyor. Bu işlemlerin büyük bir kısmı SWIFT ile yapılsa da insanların SWIFT dışında kullanabilecekleri daha farklı platformlar da var. Bunlardan biri de Ripple.

Şirket bundan bir yıl önce Brezilya’daki çalışmalarını hızlandırma kararı aldı ve bazı bankalarla görüşmeye başladı. O zamandan beri Brezilya’ya yönelik birkaç özel proje geliştiren Ripple, bölgede SWIFT’e meydan okumaya çalışıyor.

Merkez Bankasıyla Görüşme

Ripple görünüşe göre Brezilya’daki çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Çünkü Brezilya Merkez Bankası’nda yapılan görüşmelere baktığımızda Merkez Bankası Başkanı Campos Neto’nun bundan birkaç gün önce Brad Garlinghouse ile görüştüğünü görebiliyoruz. Toplantıda yine Ripple yöneticilerinden Ben Lawsky, Eric van Miltemburg ve Luiz Antonio Sacco da yer aldılar.

Brezilya Merkez Bankası Başkanı’nın toplantıları, Kaynak

Merkez Bankası bu toplantının detaylarını henüz kamuyla paylaşmadı. Dolayısıyla Merkez Bankası Başkanı ile Ripple ekibi arasında tam olarak ne konuşuldu bilemiyoruz. Fakat Garlinghouse’un Brezilya Merkez Bankası Başkanı ile bir araya gelmesi Ripple’ın yeni bir proje üstünde çalıştığına işaret edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment