Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin Fiyatı İçin Düşüş Beklenenden Daha Yakın”

Daha önceki düşüş tahminleri doğru çıkan tradera göre; Bitcoin fiyatı 10 bin dolar bandı üzerinde kalmaya devam ederken, ani bir düşüş her an gelebilir. Trader, Bitcoin grafiklerinde ters fraktal modelini temel alarak şu anki durumu 2017’den sonra yaşanan düşüş tablosuna benzetti ve “düşüş sanılandan yakın” sinyalleri verdi.

Sosyal medyada Coiner-Yadox takma adı ile bilinen trader ve kripto para yorumcusu, Bitcoin grafiklerinin sert bir düşüşe işaret ettiğini söyledi. Trader, grafiklerdeki ters fraktal modelinin önemini vurguladı. Analist, Mart 2020’den bu zamana kadar Bitcoin fiyatını gösteren ve 2017 yılındaki yükselişten sonra gelen düşüşü gözler önüne seren iki grafik paylaşarak; bu tabloları birbirine benzetti.

bitcoin-fiyati-dusus
Güncel BTC fiyat grafiği (solda) ve 2017 rallisi sonrasındaki düşüşü gösteren BTC fiyat grafiği (sağda). Kaynak

Tahminleri Daha Önce de Doğru Çıkmıştı

Twitter’da bilinen ismi ile Coiner-Yadox, ağustos ayında Bitcoin gayet güçlü bir performans gösterirken ve BTC fiyatı 12 bin dolar sularında dolaşırken; lider koin için 9 bin 700 dolarlık düşüş tahminini öne süren ilk isimlerdendi. Ve gerçekten de çok geçmeden bu tahminin doğru olduğu kanıtlandı.

Tahminini teknik destek bölgelerine ve fiyat hareketinin düşüş eğilimi göstermesine bağlayan trader, BTC fiyatının 1 hafta içinde 12 bin dolardan 9 bin 800 dolara düşmesiyle haklılığını gösterdi. Tarih tekerrür eder ve Traderın tahminleri bu kez de doğru çıkarsa, Bitcoin fiyatı için bir düşüş dönemine şahit olabiliriz.

Analistler Ekim Ayından Umutlu

Tahminleri daha önce doğru çıkmış olsa da çoğu analist, Coiner-Yadox’a katılmıyor. Bitcoin fiyatı için güçlü yükseliş sinyalleri alındığını savunan bazı piyasa uzmanları, bunu hem BTC mum grafiğine hem de birçok teknik ölçüme bağlıyorlar.

Twitter’da Bitcoin Jack adı ile bilinen trader, eylül ayı kapanışındaki grafiklere bakıldığında BTC fiyatının makro destek seviyesi olan 10 bin 500 dolar üzerinde kapandığının altını çizdi ve bu gelişmenin Bitcoin için kesin bir yükseliş alameti olduğunu iddia etti. Bunun yanı sıra, kripto para veri analiz şirketi CryptoQuant da 10 maddelik bir liste yayınlayarak Bitcoin için olumlu sinyaller veren teknik göstergeleri gözler önüne serdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment