Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Yükseliş Ekim Ayı ile Kapıda Olabilir

Analistlere göre eylül ayını kırmızı mum ile kapatan Bitcoin için ekim ayı bir yükseliş trendi doğurabilir. Kripto para uzmanları, uzun vadede Bitcoin’den makro bir büyüme beklerken, CryptoQuant da BTC’ye büyüme yolunda ivme kazandırabilecek 10 teknik göstergeyi sıraladı. 

Geride bıraktığımız eylül ayı Bitcoin için kayıpla başlamış olsa da, ayın genelinde baktığımızda BTC grafiklerinde daha stabil bir görünüm hakimdi. Bitcoin fiyatı eylül boyunca, 10 bin dolarlık desteği kaybetmeyerek 10 bin – 11 bin dolar aralığında dalgalandı. Bu durağan tabloya rağmen hem piyasa analistleri hem de Bitcoin boğaları, BTC fiyatı için geniş perspektiften bakıldığında ekim ayı genelinde pozitif tarafta konumlanıyorlar.

Eylül Kapanışı Yeni Bir Boğa Koşusu Doğurabilir

Bitcoin eylül boyunca zayıf bir performans gösterdi ve ayı hazirandan bu yana ilk kez ayı kırmızı mum ile kapattı. Fakat yaklaşık %10’luk kayba rağmen Bitcoin cephesinde umutlar tükenmiyor. Bazı analistlere göre eylül ayında 9 bin 800 doları gördükten sonra birçok kez 11 bin dolara dayanan Bitcoin, hala bir yükseliş trendi içinde.

Twitter’da Bitcoin Jack adı ile bilinen bir trader, Bitcoin fiyatı için bir mum grafik paylaşarak; aylık zaman diliminde BTC fiyatının 10 bin 500 dolarlık makro destek seviyesinin üzerinde konumlandığını gözler önüne serdi. Tradera göre 10 bin 500 dolarlık seviyenin üzerinde konumlanan bu tablo, 2019 yılında ve geçtiğimiz şubat ayında gözlemlediğimiz boğa koşularından önceki görünüm ile benzerlik çiziyor.

bitcoin-ekim-yukselis
Bitcoin Jack tarafından Twitter’da paylaşılan BTC/USD mum grafiği. Kaynak

Uzun Vadede Bitcoin Yükselişine İşaret Eden 10 Gösterge

Kripto para sektöründe önde gelen veri şirketlerinden biri olan CryptoQuant da yayınladığı 10 maddelik liste ile Bitcoin’in olası bir boğa koşusunu işaret eden teknik on-chain göstergeleri sıraladı:

  • Madencilerin konum endeksi
  • Puell Katsayısı
  • Hash Dizinleri
  • Tüm Borsalardaki Kripto Para Çıkış Ortalaması
  • Tüm Borsalardaki Kripto Para Rezervi
  • Sabitcoin Arz Oranı
  • Tüm Borsalardaki Sabitcoin Rezervi
  • MVRV Oranı
  • Metcalfe Oranının Ağ Değeri
  • Stok Akışı

Analist Nick Chong’a göre; bu teknik on-chain göstergelerin kısa vadede BTC fiyatı için doğrudan birer gösterge olmayacağını öne sürse de; uzun vadede Bitcoin için makro büyümeye zemin hazırlıyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment