Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2018’den Beri Görülmeyen Bitcoin Balinaları Yüzeye Çıktı

Whale Map kaynaklı veriler 2018 ve 2019 tarihlerinde Bitcoin alıp derinlere çekilmiş bazı balinaların yine yüzeye çıkmaya başladığını gösterdi. Ucuz fiyattan Bitcoin alan bu balinalar şimdi bu Bitcoinleri satmaya başlamış olabilir.

Bitcoin “balinası” genelde yüklü miktarlarda BTC tutan yatırımcılar için kullanılan bir terimdir. Bazı kuruluşlar cüzdanında yalnızca binden fazla BTC barındıran adresleri böyle tanımlar. Bu şekilde tanımlanabilecek bazı Bitcoin yatırımcıları 2018 ve 2019 tarihlerinde yaşanan gelişmelerin ardından derine çekildiler. Fakat bu büyük yatırımcılar şimdi yeniden harekete geçmiş gibi görünüyorlar.

Yeniden İşlem Yapmaya Başladılar

Whale Map ekibi 2018 ve 2019 tarihlerinde Bitcoin almış bazı balina yatırımcıların yine harekete geçtiğini açıkladı. 4 bin dolar, 6 bin dolar gibi fiyatlardan BTC alan bu yatırımcılar şimdi bu Bitcoinleri kar amacıyla satmaya başlamış gibi görünüyorlar.

Whale Map bu hareketliliği yakalayabilmek için geçmiş tarihlerde Bitcoin almış ve bunu birkaç yıl boyunca HODL etmiş balina adreslerini takip etti. Bu adreslerin ciddi bir kısmı HODL yapmayı sürdürüyor ve aktif olarak işlem yapmıyor. Bitcoin aldıktan sonra bir süre HODL yapıp daha sonra işlem yapmaya başlayan balinalar ise Whale Map’in radarına yakalandılar.

bitcoin-balina-hareketliligi-whale-map
Whale Map radarına takılan adresler, Kaynak

HODL Yapmanın Meyvesini Topladılar

Whale Map HODL yaptığı tespit edilmiş adreslerin faaliyetlerini takip ederken bu adreslerin tam olarak ne gibi bir işlem yaptığını tespit edemiyor. Whale Map ekibine göre uzun bir süre HODL yapıp daha sonra işlem yapan adresler bunu genelde “satış işlemi yapmak” için yapıyorlar fakat bu konuda kesin bir yargıya varmak mümkün değil.

2018 ve 2019 tarihlerinde Bitcoin alıp HODL yapmış olan bu balinalar dün gerçekten satış yapmaya başladılar sa bu HODL’un meyvesini toplamışlar demektir. Ucuz fiyatlardan Bitcoin alan bu balinalar BTC’leri 10 bin 700 dolar gibi bir fiyattan satışa sunup paralarını ikiye katlamış olabilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment