Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı İçin Yeni bir Öngörü: 100,000$

Birçok altkoinin fiyatı son aylarda atağa kalksa da Bitcoin, sağlamlığı ve fiyatındaki yükselişle kripto paraların babası olduğunu kanıtlamaya devam ediyor. Russia Today’deki Keiser Report serisinin sunucusu Max Keiser, bu ifadeye katılıyor ve Bitcoin’in gelecekte eninde sonunda 100,000$ olacağını öngörüyor.

Birkaç aydır SegWit2x uğursuzluğu bir kara bulut gibi Bitcoin’in peşini bırakmıyordu. Şimdiyse bu belirsizliğin ortadan kalkmasıyla Bitcoin geçtiğimiz hafta sonu 8000$ bariyerini geçmiş bulunuyor. Hatta dün bile yükselişini devam ettirdiği gibi, 8400$’a ulaşarak yeni bir rekor kırmıştı.

Keiser’a göreyse Bitcoin’in bir sürü yazılım değişikliği ve yüzlerce altkoin rakibine karşı güçlü durması, kripto parayı en güvenilir yapan faktörlerden biri.

“Bitcoin kripto para piyasasını domine etmeye devam edecek ve dünyada yayılmasında liderlik rolü oynayacak. Bitcoin’i gömen yüzlerce yazı yazılmıştı, ancak hiçbiri ne doğru çıktı ne de koinin yükselişinde etkili oldu. Doğrusunu söylemek gerekirse Bitcoin tanrı tarafından insanların yarattığı para saçmalığını çözmek için gönderilen bir hediye.”

Yaşanan Kimlik Krizi

Keiser’ın Bitcoin hakkındaki görüşleri pozitif olsa da Bitcoin ağının büyümesinde yaşanan sorunları görmezden gelmek yanlış bir hareket olurdu. SegWit2x planı şimdilik iptal edilmiş olabilir, ancak güncellemenin kapatacağı ölçeklenebilirlik problemi gibi eksiklikler sorun yaratmaya devam edecek. Bu ölçeklenebilirlik sorunundan eskiden bahsedilmiyordu bile, ancak gün geçtikçe artan kullanım alanlarıyla yükselen transfer sayıları bazen 10 saati aşan transfer sürelerine neden oluyor. Bu da haliyle Bitcoin’in bir ödeme yöntemi olarak kullanılmasını imkansız kılan sebeplerden biri.

Keiser bu konuda da bir görüşe sahip: Bitcoin ödeme yöntemi işini diğer koinlere bırakmalı ve dijital altın olma yolunda ilerlemeli.

“Bitcoin kendini Altın 2.0 olarak lanse ederken Dash’de bir ödeme yöntemi olarak gelişmekte. Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorunundan dolayı söylenen kullanıcılar ödemeler için Dash kullanmalı, Bitcoin geliştiricilerinin de Altın 2.0 üzerinde çalışmasına engel olmayın.”

Wall Street Yatırımcıları

Birçok yatırımcı Bitcoin’in dijital altın olarak nitelendirilmesinden hoşnut kalmış gibi görünüyor. Geleneksel kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasına milyar dolarlık yatırımlar gerçekleştirdikleri söylentileri kullanıcıların ağızlarından düşmemekte. Bitcoin’in eski finans piyasalarıyla bağdaşması gibi birçok iyi haber, fiyatın sürekli yeni rekorlar kırmasına vesile oluyor. Bahsedilen iyi haberlerden en iyisi muhtemelen CME’nin Bitcoin için futures (ön ödemeli sözleşme) işlemlerini açacağını duyurması. Üstelik bu işlemler açıldığı an yatırım yapacağını söyleyen büyük yatırımcılar da mevcut.

Haliyle bu iyi haberlerden sonra Keiser’ın Bitcoin’in fiyatının 100,000$ olacağını söylemesi şimdi pek de imkansız görünmüyor. Sunucu Bitcoin’in yükselişini, esnekliğini ve başarısını Apple’a benzetiyor. Apple 1976’da kurulup 1980‘de halka açılan ve günümüzde Dünya’nın en büyük şirketi haline gelen bir teknoloji devi.

“Ben 1990’larda Apple hissesi satın aldığımda piyasa değeri 100 milyon $’ın altındaydı. Bu sıralarda Michael Dell Apple’ın bir şirket olduğu için utanmasını ve kapılarını kapatması gerektiğini söylemişti. Bugün yani 20 yıl sonraysa Apple’ın piyasa değeri 1 trilyon $’a yaklaştı, ve kimse Michael Dell’in dediklerinden bahsetmiyor bile.”

Gezegen’i Değiştiren Teknoloji

Ağustos ayında Keiser bir kripto haber ajansına Dash’ın Great American Pilgrimage adlı TV dizisinin sponsorluğunu üstlenmesi hakkında bir röportaj vermişti. Röportajda Keiser kripto paraların geleceği hakkında bir tahminde bulunmuştu:

“Ben fiyat öngörülerini sevmiyorum, çünkü bunlar insanları kripto para ekonomisinde bulunmanın en iyi yolundan uzaklaştırıyor: al ve ne olursa olsun SATMA. Önümüzdeki 10 yılda gezegen tamamiyle değişecek. Çünkü paranın anlamı değişiyor, fikirler global piyasada bilinçli veya bilinçsiz olarak paraya dönüştürülüyor; bu da kripto para ekonomisinin ağızları açık bırakan bir şekilde hayata gelmesi demek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment