Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash 1500$’ı Tekrardan Geçti

BCH sembolüyle işleme sunulan Bitcoin Cash, bir geliştiricinin Bitcoin’i “ölü” ilan etmesiyle birlikte tekrardan 1500$’ı geçmiş bulunuyor.

Deadal Nix adlı geliştirici Salı günü attığı Tweet’le birlikte Bitcoin’in işinin Ağustos’taki Bitcoin Cash hardfork’undan itibaren bittiğini söyledi. Bu Tweet’le birlikte Bitcoin’in tam 192’nci “ölüm ilanı” verildi desek yanlış olmaz. Nix, online yorumcu Alphonse Pace’in Bitcoin Cash uyarılarına cevap verdi:

“Bitcoin öldü. İkiye ayrıldı. Şimdi bir Bitcoin Cash var, birde kullanımda olan eski Bitcoin var. Kapak olsun.”

Ana Bitcoin topluluğu ise cevap vermekte gecikmedi. Charlie Shrem, Nix’in kendini “boş iş uzmanı” olarak lanse ettiğini hatırlattı.

“Bunu diyene de bakın, kendini Twitter hesabında ‘boş iş uzmanı‘ olarak tanıtan bir ‘Bitcoin Cash‘ geliştiricisi. Ben eski Bitcoin’i her zaman ‘boş işler‘ yerine tercih ederim.”

Bitcoin ve Bitcoin Cash arasındaki tansiyon artmaya devam ederken, Kasım 17’de en düşük 947$’ı gören Bitcoin Cash şimdi değerini ikiye katlama yolunda ilerliyor.

Borsalardaki fiyat ortalaması şu anda 1600$ olan Bitcoin Cash, Kasım ayında ikinci kez atağa kalktı denilebilir. Ancak koinin Bitcoin piyasasına etkisi bu sefer geçenki 2500$ rekoru kadar güçlü değildi.

Bitcoin ise şu anda gördüğü en yüksek değere yakın bir yer olan 8200$’dan işlem görüyor. Bitcoin Cash birkaç hafta önce yükseldiğinde Bitcoin’in fiyatı neredeyse %27’lik bir oranla düşmüştü, ancak sonrasında 8000$’a geri yükselerek yeni bir rekora imza atmıştı.

Bunlar yaşanırken, Bitcoin Cash hardfork’unda delik çoraptan kaçan parmak gibi ortaya çıkan “kötü niyetli” hardfork Bitcoin Clashic de hala piyasada… Hatta koinin Twitter hesabındaki geliştiriciler, madencileri işlem yapmaya bile davet ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment