Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı İçin İstanbul’un Fethi Benzetmesi

Melek yatırımcı Vijay Boyapati, bitcoin fiyatındaki güncel hareketliliği İstanbul’un Fethi benzetmesiyle açıkladı. Boyapati, fiyatın yakın gelecekte 50.000 doları görebileceği sinyalini verdi.

Bitcoin fiyatı, hafta boyu gelen bullish haberlerin ardından 48.300 dolara çıkıp rekor tazeledi. Ardından 47.500 dolara gerileyen BTC/USD grafiğinde, yüzde 5’lik bir tırmanış sonrası 50.000 sayısı görülebilir. Vijay Boyapati, bunun kaçınılmaz olduğunu düşünüyor.

Boğa ordusu saldırıya hazırlanıyor

Vijay Boyapati, 2018 yılında kripto para sektörünün en ünlü makalelerinden biri olan “The Bullish Case for Bitcoin”i yayınladı. Michael Saylor’ın tavsiye ettiği bu makalede, bitcoin fiyatının kurumsal yatırımcının desteğiyle birlikte 50.000 dolara kadar çıkabileceği ifade edildi.

Bitcoin, bu makale yayınlandıktan üç yıl sonra 48.300 dolara kadar yükseldi. Boyapati 12 Ocak’ta bir paylaşım yapıp, 50.000 dolar kapılarına dayanan bitcoin için şu sözleri kullandı:

“Bitcoin borsalarındaki emir defterinde büyük bir savaş var. Ayılar, küçük çaplı çarpışmalara giriyor. Dev boğa ordusu ise taarruza geçmeye hazır. Piyasa, İstanbul’un 1453’teki fethini anımsatıyor. Savaşın sonu, baştan belli.”

Hedefi iki kat yukarı koyuyor

Boyapati, 50.000 dolar için verilen bu savaşın kazanılacağını düşünürken; PlanB çıtayı daha yukarı koyuyor. Stok-akış modeli (S2F) ile tanınan isim, onun hala bu modele uygun şekilde hareket ettiğini açıkladı. PlanB, onun bu modeli izlemeyi sürdürmesi halinde 100.000 dolara çıkabileceğini söyledi.

planb-s2f-bitcoin-btc-usd-dolar
“Bitcoin nisan-eylül aralığında 100.000 dolara çıkabilir”, Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!