Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı, MT.Gox Manipülasyonuna Rağmen 10.000 Dolara Doğru Gidiyor

Bitcoin bugün(12 Mart) 24 saatte 1200$’lık yükseliş gösterdi ve 9700-9800 dolar seviyelerine yükseldi. Hafta sonu ise piyasalar 8500 dolar seviyelerinin altına düşmüştü.

Bitcoin fiyatı için Bitstam, Coinbase ve Bitfinex de dahil olmak üzere büyük borsalardan gelen veriler, 4 günün en yüksek değeri olan 9810 doları gösteriyor.

Haber yazım saatindeki değer baz alındığında Bitcoin’de cumartesi gününden bu yana %15,5‘lik bir fiyat artışı yaşanmış durumda.

Geçtiğimiz son haftalarda BTC/USD değeri sürekli olarak 11.800 ve 8500 dolar arasında gidip geliyor.

Analistler piyasaların ancak 12.000 dolar civarında bir destek noktası oluşturup sonrasında 12.400 dolar değerinin üzerine çıkması ile büyük yükselişlerin gerçekleşebileceğini öngörmüşlerdi.

Geçen hafta yayınladığımız haberde MT.Gox müvekkilinin açıklamaları doğrultusunda yüksek miktarlarda Bitcoin satışı gerçekleştirdikleri ortaya çıkmıştı. Öyle ki 400 milyon dolarlık bu satışların Bitcoin fiyatının ve beraberinde tüm piyasanın fiyat düşüşü yaşamasına sebep olduğu ortaya çıktı.

Ayrıca tüm stokların hala satılmadığı ve satış gerçekleşmesi dahilinde tekrar dalgalanmaların gerçekleşebileceği bekleniyordu.

Ancak bugün görüyoruz ki kripto para piyasası tüm bu olaylara rağmen yükseliş eğiliminde ve ortalık yeşillenmiş durumda.

Bitcoin’in büyük destekçisi olarak bilinen Wall Street analisti ve Fundstrat yöneticisi olan Tom Lee’nin 9 Mart’ta yayınladığı “Sefalet Endeksi” bu %15,5 lik tırmanışı önceden görmüştü.

Tom Lee ile Mt.Gox sorunu hakkında konuşulduğunda ise rahat bir şekilde:

“Bu kısa vadeli bir endişe, bir şeyi değiştirmeyecek.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment