Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Neden 500 Dolar Değer Kaybetti?

Geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde kısmen istikrarlı bir tablo çizen kripto para piyasası son birkaç saat içerisinde epey ağır bir düşüş yaşamaya başladı.

Bitcoin fiyatı bundan yalnızca iki saat önce 10 bin 800 dolar seviyesindeyken şimdi 10 bin 300 dolar seviyesine gerilemiş durumda.

Kaynak: Coinmarketcap

Neden Düşüyor?

Kripto para piyasasının tam olarak neden düştüğü bilinmese de bazı uzmanlar bunun FED Başkanı Jerome Powell tarafından yapılan açıklamalardan kaynaklandığını söylüyorlar.

Kısa süre önce İsviçre’de konuşan Powell, kripto paralar hakkında genel bir değerleme yaptı ve merkez bankalarının dijital para alanına girmeyerek bir şey kaybetmediklerini söyledi. Powell’in bu yorumu kripto para sektörü için her ne kadar olumsuz olarak algılansa da kendisi dijital paraların büyük bir potansiyel barındırdıklarını reddetmedi.

Bakkt Kurtarmıyor

Bakkt’ın para yatırma işlemlerini başlatmasıyla birlikte kripto para piyasasının harekete geçeceği düşünülüyordu ancak Powell’in açıklamaları daha ağır basmış durumda.

Kripto para piyasası Powell’in açıklamalarından daha fazla etkilenecek mi yoksa piyasa kendini yeniden toparlayacak mı göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment