Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Neden Tutunamıyor: Duyarlılık Göstergesi Kırmızıya Döndü!

Bitcoin’de kritik gösterge aşağı dönerken türev borsalarındaki balinalar riskten kaçış moduna girdi.

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, 22 Haziran tarihli analiziyle dikkat çekti. Söz konusu analizde, Bitcoin IFP göstergesinin kırmızıya döndüğünü dile getiren Young Ju, türev borsalarındaki Bitcoin balinalarının riskten kaçmayı tercih ettiğini vurguladı.

Bitcoin IFP göstergesi kırmızıya döndü. Türev borsalarındaki balinalar riskten kaçış modunda.

Daha önce Bitcoin’de ayı sezonu getirmişti

Grafiğe bakıldığında daha önce IFP’nin kırmızıya dönüşlerinin bazıları, beraberinde düşüş süreçleri de getirmişti. Özellikle 2018-2019 ve 2022 yılında bu sinyalin kırmızıya dönmesi beraberinde ciddi bir ayı sezonu getirmişti. Ancak CEO’nun yorumuna göre söz konusu gösterge Bitcoin fiyatında net bir yükseliş ya da düşüş trendinin sinyali olarak çalışmıyor.

Spot ve türev borsalar arasındaki Bitcoin hareketlerini izleyerek piyasa duyarlılığını yansıtan Bitcoin IFP göstergesi (Indicator of Financial Performance), Türkçe’de Bitcoin Mali Performans Göstergesi olarak adlandırılabilir.

Bu gösterge, Bitcoin’in mali performansını ve piyasa davranışlarını analiz etmek amacıyla kullanılan bir dizi finansal metriği ve veriyi içerir. Bitcoin IFP göstergesi, yatırımcıların ve analistlerin Bitcoin’in fiyat hareketlerini, piyasa trendlerini ve potansiyel riskleri daha iyi anlamalarına yardımcı olmaktadır.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %5 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 61.330 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!