Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı SegWit’e Saatler Kala Neden Sakinliğini Koruyor?

Beklenen SegWit etkinleştirmesi ve öngörülen 2 ye ayrılmaya saatler kalmasına rağmen Bitcoin durgun ilerliyor.

1 Ağustos’tan önce yapılan tahminlerin panik dolu olmasına rağmen Bitcoin ekosisteminde durgunluk söz konusu.

Temmuz ayının ortalarında 1.800 doların altına düştükten sonra şu an Bitcoin fiyatı 2.700 dolar civarında işlem görüyor.

Fakat daha önemlisi fiyat grafiği volatilite açısından beklentilerin aksine çok düzgün ilerliyor.

Kısa süreli bozulma

Never Stop Marketing CEO’su Jeremy Epstein, mevcut pazar davranışının yatırımcıların Bitcoin’e güvendiğinin ve uzun vadeli bir yatırım aracı olarak gördüğünün sonucudur dedi.

Epstein yapılan röportajda şunları söyledi:

“Şu anda hemen hemen istikrarlı ilerleyen piyasanın sebebi, sayısı giderek artan yatırımcıların uzun vadede Bitcoin’in iyi bir yatırım aracı olduğunu düşünmesi fikridir. Bunun kısa süreli bir karışıklık olduğunu ve mevcut sistemin bozuk ya da hatalı olduğu düşüncesine kapılmak yerine yeni bir özelliğin geldiğini düşünüyorlar. Sonuç olarak insanlar bu sürecin ilerleyişini sabırlı şekilde bekliyor ve yakın dönemde bu zorlukların geçeceğine inanıyorlar.”

Farkında olma

Bitcoin ekosisteminin önemli bir özelliği kullanıcıları tarafından konsept, uygulama ve pazar davranışlarında kullanılan teknolojinin anlaşılmasıdır.

Sektörde doğru eğitim verme oranı düşük olmasına rağmen, katılım kripto para kullanıcıları arasında temel eğitim unsuru olarak görünüyor. Bazıları deneme yanılma yoluyla ilerlerken bazıları kendilerine idol olarak gördüklerinin adımlarını izleyerek öğreniyor.

Her ne şekilde olursa olsun Bitcoin kullanıcıları arasında bir bütün olarak teknoloji hakkında farkındalık daha yüksektir.

Sakin tavır

Netcoins CEO’su Michael Vogel büyük bir kararın öncesinde piyasada görülen sakinliğin Bitcoin kullanıcılarının duruşundan kaynaklandığına inanıyor.

Vogel borsaların eylemlerinin Bitcoin yatırımcılarının süreci algılayış biçimlerini etkilediğinden bahsetti.

“Segwit aktivasyonu büyük oranda Bitcoin için olumlu bir hareket olarak görülüyor. Her ne kadar Bitcoin Cash bu süreçte bir dipnot olarak kenarda varlığını sürdürse de konuştuğum müşteriler pek endişeli değil. Ayrılma sonrasında BTC fiyatında olumsuz bir etki oluşsa bile, BCC fiyatı olumlu etkilenebilir(tam tersi de geçerli). Bununla birlikte borsaların birçoğunun Bitcoin Cash’i desteklemeyeceğini söylemesi Bitcoin kullanıcılarına Bitcoin’in geleceği hakkında netlik kazandırmış oldu.” dedi.

Merkezi olmayan bir teknoloji olan Bitcoin’in böylesi gelişim aşamaları geçirmesi gayet doğal.

İlk günlerinde yaşadığı tersliklerin aksine hacim ve piyasa değeri açısından son birkaç yıldır belirgin artış gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment