Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BTC-e Hakkında Önemli Gelişmeler – 31 Temmuz

BTC-e’ye geçtiğimiz hafta, 1 günden uzun süre erişim sağlanamamıştı. Ardından basit bir “Site bakımda” uyarısı ile bilgilendirici bir açıklama yapmayan BTC-E tüm kullanıcıların beklemesine sebep olmuştu. Sonradan öğrenmiştik ki, sitenin yöneticilerinden olduğu iddia edilen Alexander Vinnik isimli Rus vatandaşı, Yunanistan’da, kara para aklamak suçundan yakalanmıştı.

BitcoinTalk isimli forumda, BTC-e, Rus kullanıcılar için ayrılan bölümde bu sabah saatlerinde bir açıklama yaptı. Açıklamada sunucu sağlayıcılarından yanıt almak için 6 gün beklediklerini belirten BTC-e, Alexander Vinnik isimli vatandaşın BTC-e servisleri ile bir bağının olmadığını da belirtti.

Rusça olarak yapılan açıklamanın türkçe haline bakarsak,

“25 Temmuz 11:00’da FBI, sunucularımızın bulunduğu veri merkezine geldi ve tüm ekipmanlarımıza el koydu. Bu sunucular veritabanlarımızı ve hizmet verdiğimiz cüzdanları barındırıyordu.

Neredeyse 6 gündür sunucu sağlayıcımızdan sunucular hakkında yeterli bilgiyi alamıyoruz ve bunun yüzünden bu bilgiyi şuan paylaşabiliyoruz.

28 Temmuz’da alan adımıza el koydular.

Şuanda hizmet sağlayan ekibimizin bir kısmı FBI tarafından tutuklandı.

Bir sonraki güncelleme eğer  hizmetlerimiz aktif edilmezse sistemimizi nasıl tekrardan yapılandıracağımız ve mevcut bakiyeleri nasıl müşterilerimize ulaştırabileceğimiz hakkında olacak. Mevcut durumda, eğer hizmet ağustosun sonuna kadar başlamazsa, 1 eylülde müşterilere geri ödemelerini yapmaya başlayacağız.

Önümüzdeki 1-2 hafta içinde sistemdeki paranın ne kadarı FBI’ın eline geçti, ne kadarı hala kullanılabilir durumda bu konuda bir değerlendirme yapıp bilgilendirme yapacağız.”

Alexander Vinnik

Hakkında BTC-e yöneticilerinden olduğu ve kara para akladığı dolayısıyla tutuklandığından ötürü BTC-e’nin hizmetini durdurduğu sanılan Alexander Vinnik ile ilgili bir bölüm, açıklamada yer alıyor.

“Rus vatandaş Alexandra Vinnyk:
Resmi açıklama – Alexander şuana kadar BTC-e’nin başı veya çalışanı olmamıştır.”

BTC-E’nin Açıklaması

5-10 gün içinde sistemin açılacağına dair bir Tweet atan BTC-e, yaptığı yeni açıklamayla birlikte bu ihtimalin oldukça düşük olduğunu gösterdi. Umarız en azından bu sefer her şey netleşmiştir ve mağdur kullanıcıların mağduriyeti en kısa sürede giderilir.

Güncellemeleri takipte kalmaya devam edeceğiz!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment