Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BTC-E Tekrar Açılacak Mı?

Yakın tarihte Alexander Vinnik‘in para aklamak ve MtGox hacklenme vakalarından dolayı tutuklanmasının ardından BTC-E borsası kullanıcıları “Bakımda” sayfası ile karşılaşıyorlar. Para aklamak ile suçlanan borsanın servislerini durdurması oldukça mantıklı olsa da akıllarda tek bir soru var.

BTC-e açılacak mı ya da en azından kullanıcılar paralarını çekebilecek mi?

Genel olarak devlet tarafından müdahale edilen sitelerde hizmet durur ve logo ön sayfada görünür. Ancak BTC-E’de sunuculara ulaşmak mümkün ve kullanıcıların cüzdanları da aynı şekilde beklemektedir. Bu da demektir ki kullanıcılar paralarına teknik olarak kavuşabilirler.

BTC-E, Twitter üzerinden yaptığı Rusça açıklamada:

“Tüm servisleri düzeltmek için çalışıyoruz. Tahmini olarak 5-10 gün içerisinde her şey çözülmüş olacak. Anlayışınız için teşekkürler. #btce”

bilgisini verdi.

5-10 gün büyük bir zaman dilimi olabilir ancak kullanıcıların BTC bazında kayıp yaşamamaları adına güzel bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.

ABD Adalet Bakanlığı(DOJ)’ndan Açıklama

DOJ’un yaptığı resmi açıklamaya göre, devlet borsanın tekrardan açılmasına izin vermeyecek. Amerikan Gelir İdaresi(IRS) yetkililerinden Don Fort, yaptığı açıklamada

“Borsalar sadece illegal değil bunun yanı sıra kimlik hırsızlığı ve vergi kaçakçılığına da ortam hazırlayan oluşumlardır.”

sözlerine yer verdi.

Bu sözlerle birlikte BTC-E kullanıcıları aslında er ya da geç bu borsanın kapanacağı görüşündeydiler. Bunun en büyük sebeplerinden biri BTC-E’nin en başından beri herhangi bir kimlik denetimi yapmadan, sadece bir e-posta adresi ile kayıt olunmasına izin vermesiydi. Bu sayede suçlular kolay bir şekilde, kimliklerini belli etmeden gelirlerini aklayabilir hale geliyordu.

Bu bağlamda büyük ihtimalle kullanıcılar servislerin tekrar aktif hale gelmesi durumunda mevcut bakiyelerini kimlik ibrazı yapmadan çekemeyecekler

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment