Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin, Bitcoin’den Daha İyi Bir Yatırım Aracı Olabilir!

Litecoin, gelecekte Bitcoin’den daha iyi bir yatırım seçeneğine dönüşebilir

Bitcoin şuanda piyasa hacmi ve insanların ona karşı güveni dolayısıyla kripto paraların öncüsü olarak görünmesine rağmen Litecoin gibi alternatif kripto paraların Bitcoin’i geçmesi mümkün görünüyor.

Gümüş Bitcoin

Litecoin konsept olarak Bitcoin’den oldukça fazla etkilenmiş olsa da elbette ki ikisini birbirinden ayıran bir çok fark mevcut . İkisini karşılaştıralım ve neden Litecoin’in önder olabileceğini görelim.

Uzun Süreç

Hem Bitcoin hem de Litecoin belli limitlere sahip. Bitcoin’in toplam üretilebileceği miktar 21 milyonken Litecoin’in üretilebileceği miktar Bitcoin’in 4 katı, 84 milyon!

Blok Hızı

Litecoin’in Bitcoin ile karşılaştırıldığında bir diğer avantajı ise blok üretim hızı. Bitcoin 10 dakikada 1 blok üretim hızına sahipken Litecoin 2,5 dakikada 1 bu üretimi gerçekleştirebiliyor. Bu durum yatırımcılar için avantaj oluşturuyor çünkü Litecoin hızı dolayısıyla daha düşük işlem ücretleri ile işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Benzer Algoritmalar

Her 2 koin de POW (Proof of work) konsepti ile üretilirken Litecoin daha basit bir algoritma kullanıyor. Litecoin’in madencilik algoritması ekran kartlarında daha kolay çalışabildiği için enerji kullanımı daha az oluyor ve madencilik kolay bir hal alıyor.

Ölçeklendirilebilirlik

Üstteki etkenlerin dışında Litecoin ölçeklendirebilirlik konusunda daha avantajlı. Litecoin, değişiklik ve geliştirmeler için Bitcoin’e göre daha uygun.

2017 yılında Litecoin için çizilen yol haritasında yapılması planlananlar arasında Lightning Network şeklinde isimlendirilen, blockchain tabanlı anında ödeme sistemi hakkında çalışmalar da yer alıyor ve çalışmaları devam ediyor.

Tüm bu olaylar dışında son günlerde Bitcoin’den daha çok Litecoin ATM‘leri hakkında haberler duyduğumuz gerçeği de bizi gerçek dünya ve Litecoin’in kullanılabilirliği açısından düşündürüyor…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment