Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Geleneksel Bankacılık Sistemini Sarsacak Uygulama Geliştiriyor

Çin merkezli CITIC Bank krediler için Blockchain tabanlı elektronik transfer sistemini yürürlüğe sokacak.

Bankacılık sektöründe oyunun şekli değişecek

BCLC olarak da bilinen transfer şebekesi birkaç saniye içinde mesaj ileterek daha etkili kredi işlemleri vaat ediyor. Bu Blockchain teknolojisi ile oluşturulan sektörün ilk kredi sistemi olacak.

BCLC geleneksel bankacılık sistemini optimize eder ve kredi açma, ödeme emirleri ve kabul mesajları da dahil olmak üzere hizmetler sunar. Ayrıca alıcıların yayınlama, bildirme, kabul etme ve ödeme gibi bankacılık işlemlerinde tam şeffaflığı sağlamak için ağdaki bankalara bağlanmalarını sağlar.

Zamandan ve masraftan tasarruf

BCLC bankaların işlem yapma ve elektronik tarafındaki çalışma şeklini değiştirerek zaman ve teslimat maliyetlerini azaltıyor.

Şebeke hem alıcıların hem de satıcıların kredi süreçlerini izlemelerine olanak tanır, dolandırıcılık ve sistem hataları olasılığını ortadan kaldırır. Bankacılık sektörü bunu kullanıcı deneyimi ve bankacılık sürecinde oyun değiştirici olarak görüyor.

Lansman CITIC başkanı Sun De-Shun’ın bankacılık işine Blockchain teknolojisinin uygulanmasını hızlandırmak için Çin bankaları arasında bir ağ oluşturma kararı sonrasında geldi. Bu CITIC ve Minsheng Bank arasında Çin’in ilk Blockchain tabanlı kredi uygulamasını başlatmak için bir ortaklık başlattı.

İki banka gizlilik, yasal hükümler ve Blockchain teknolojisinin kullanımı konusunda genel standartlara sahip.

Daha verimli bankacılık işlemleri

İlk gün yerli bankaların geleneksel bankacılık sisteminin kısıtlamalarını kırma girişiminde bulunarak gerçekleştirdiği 100 milyon kredi işlemi sistem üzerinden yapıldı.

Bu başarıdan sonra CITIC bankası Blockchain tabanlı sistemde sunulan hizmetleri iyileştirmek için daha fazla çalışacağını ve teknolojiyi daha verimli hale getirmek için daha fazla araştırma ve test yaparak uygulama alanını genişleteceğini söyledi.

Bu gelişme ile geleneksel bankacılık sektörünün temelleri değişmiş oluyor denebilir. Dijital paralar geleneksel paraların otoritesini sarsarken, Blockchain teknolojisi de bankacılığın otoritesini etkilemekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment