Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Sert Çakıldı, Olan Yine Boğalara Oldu: 267 Milyon Dolar Silindi!

Bitcoin’de yaklaşık bir aydır sert satışlar ve düşüş sürerken son 24 saatte kripto para piyasasından yüz milyonlarca dolar silindi.

Bitcoin (BTC) fiyatı, son yükseliş döngüsünde 72 bin dolara ulaşmasının ardından bir ayı aşkın süredir düşüş yaşıyor. Bu süreçte birçok altcoin fiyatı ciddi boyutta düşüş yaşarken yatırımcılar da tasfiyeler ile karşı karşıya kaldı.

Bitcoin bugün TSİ sabah saatlerinde 58.128 dolara kadar gerilerken Ethereum fiyatı da ETF onayı ile gördüğü zirvenin oldukça aşağısına inerek 3.178 dolara kadar düşüş yaşadı.

267 milyon dolar tuz-buz oldu

Bitcoin’de son 24 saatte yaşanan sert satışlar ile gelen geri çekilme, beraberinde yüz milyonlarca dolar değerinde vadeli işlem pozisyonunun tasfiye olmasına yol açtı. Coinglass verilerine göre yazının kaleme alındığı esnada son 24 saat içerisinde tasfiye olan pozisyonların toplam değeri 267 milyon dolar oldu. Toplamda 102 binden fazla kripto para yatırımcısının bu durumdan etkilendiği belirtildi.

En büyük tasfiye kripto para borsası OKX’de açılan 4 milyon dolarlık Ethereum long (uzun) pozisyonu olurken tasfiye olan toplam pozisyonların yaklaşık %88,57’sinin long pozisyonlardan kaynaklandığı aktarıldı.

Söz konusu tasfiyelerin 112 milyon dolarlık kısmı Binance’de gerçekleşirken 87 milyon dolarlık kısmı OKX’de yaşandı.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin ve Ethereum bir miktar toparlanma yaşarken BTC yazım esnasında 58.942 dolardan Ethereum ise 3.214 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!