Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarlarca Dolarlık Ethereum Kararı Beklenenden Önce Gelebilir

Varlık yönetim şirketi Bitwise, spot Ethereum ETF’si kurmak için hazırladığı S-1 dosyalarını güncelledi.

İhraççıların SEC’ye S-1 dosyalarının güncel halini sunmak için 8 Temmuz’a kadar süresi var. Bitwise’ın bu tarihi beklemeden harekete geçmiş olması, bu ürünlerin piyasaya girmeye neredeyse hazır olduğuna işaret ediyor.

Temmuz’un ortasını bekliyorlar

Piyasa uzmanları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Ethereum ETF’lerini önümüzdeki haftanın sonunda onaylayacağını düşünüyor. Spot Ethereum ETF’lerinin gelecek iki hafta içerisinde piyasaya girmesi bekleniyor.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, “Bitwise’dan Ethereum ETF’si için güncel bir S-1 geldi. Haftanın geri kalanı boyunca diğer ihraççılardan da gelmesini bekliyoruz. Bu aşamada bunların artık ya gelecek haftanın sonunda ya da 15 Temmuz haftasında listeleneceğini düşünüyoruz” dedi.

Gemini’nin araştırmasına göre Ethereum, spot ETF’ler aracılığıyla ilk altı ay içerisinde 5 milyar dolar yatırım alabilir.

Niye geciktiği bilinmiyor

SEC, spot Ethereum ETF’si kurmak için başvuruda bulunan şirketlerden çok büyük değişiklikler talep etmedi. Analistler, bu ürünlerin neden hala onaylanmadığını merak ediyor.

Bloomberg analisti Eric Balchunas, “SEC’nin niye bu kadar oyalandığını kimse bilmiyor, yapılan yorumların ne kadar hafif olduğu düşünülecek olursa bunların çoktan piyasaya girmiş olması gerekiyordu” dedi.

Balchunas, ihraççılardan bir tanesinin sorun çıkarıyor olabileceğini ya da insanların yaz mevsiminde olduğumuz için tembellik yapıyor olabileceğini söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!