Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden 58 Bin Dolara Düştü: Aynı Balinadan Yine 300 Milyonluk İşlem!

Bir Bitcoin (BTC) balinası, zararda olmasına rağmen yüz milyonlarca dolar değerinde coin sattı.

Bitcoin fiyatı, birkaç haftadır olduğu gibi bugün de düştü. CoinGecko verilerine göre BTC, son 24 saat içerisinde %3,6 değer kaybederek 59.000 doların altına indi.

Balina, zararına BTC satıyor

Bitcoin fiyatının düşmesine yol açan şeylerden biri, balinaların yaptığı satışlar oldu. Blockchain analiz platformu Spot On Chain’in paylaşımına göre bir balina, bugün TSİ 06:00 sularında Binance’ye 1.800 Bitcoin (106 milyon dolar) gönderdi.

Bu balina geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde buna benzer birçok işlem yaptı. Aynı ismin geçtiğimiz hafta boyunca Binance borsasına toplamda 5.281 Bitcoin (323 milyon dolar) gönderdiği aktarıldı. Balinanın bu Bitcoinleri tanesi 61.196 dolardan sattığı tahmin ediliyor.

Bitcoin fiyatı neden düştü?

Kısa süre içerisinde yapılan büyük satışlar, Bitcoin’in üstündeki satış baskısını artırarak fiyatın düşmesine yol açabiliyor.

Spot On Chain’e göre Bitcoin, bu balinanın bundan bir önceki işleminde 63.800 dolardan 63.000 dolara gerilemişti. Benzer şekilde son 24 saat içerisinde de fiyatta bir düzeltme görüldü.

Bir diğer analiz platformu Lookonchain’e göre bu balina, daha yüksek fiyatlardan Bitcoin satın aldı ve zararına satış yaparak yaklaşık 20 milyon dolar kaybetti.

Aynı balina 2 gün önce Binance’e 114 milyon dolar değerinde 1.800 Bitcoin taşımıştı. Bu transfer de fiyatta sert düşüş getirmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!