Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatında Ayılarla Boğaların Mücadelesi Sürüyor: Kritik Destek Noktası

Bitcoin son birkaç gün içerisinde kayda değer bir düşüş yaşadı ve şu anda kısmen istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Bazı kaynaklara göre ise Bitcoin fiyatının şu anki durumu, yeni bir düşüş sürecinin habercisi olabilir.

100’lük basit hareketli ortalama (SMA) düzeyi, 200’lük SMA’dan daha yukarıda ki bu da direniş hala yukarı taraflarda olduğunu gösteriyor. Başka bir şekilde anlatmak gerekirse diyebiliriz ki Bitcoin fiyatının destek seviyesi şu an için kırılmayacak gibi gözüküyor.

Bitcoin fiyatı şu anda 6,300$ seviyelerinde seyrediyor. Ancak fiyatın destek noktasının altına düşmesi, uzun vadeli bir düşüş sürecinin başlayacağı anlamına gelebilir ve bu süreç boyunca 1,000$’dan fazla değer kaybedilebilir. Göreceli güç endeksine göre boğalar hala tam olarak ölmüş değiller ki bu da yukarı yönlü bir artış görülebileceği anlamına gelebilir.

Kaynak: Livebitcoinnews

Bitcoin bir kez daha kilit destek seviyesinin yakınlarında seyrediyor ve fiyatta yine ayılarla boğaların kapışmasını görüyoruz. Boğalar mevcut düzeyi iki kez üst üste korumaya başardılar ancak son zamanlarda satış akımının iyice şiddetlendiğini görmek mümkün.

Livebitcoinnews gibi kaynaklara göre Bitcoin’in mevcut destek noktasının altına düşmesi 2,000$’a kadar varan bir düşüş akımının başlamasına yol açabilir. Ancak Bitcoin fiyatı eğer destek noktasında kalınır ve hatta boğalardan biraz enerji alınırsa 8,000$ düzeyini yeniden zorlayabilir.

SEC bundan birkaç gün önce Bitcoin ve Ether için oluşturulmuş olan borsa yatırım sertifikalarını askıya almıştı ve bu haber piyasaya pek olumlu yansımadı. Sektörde olumlu gelişmeler de oluyor ancak satış akımının SEC haberi sonrası biraz daha ivme kazandığını söylemek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment