Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Nasdaq Kripto Fiyat Hareketlerini Tahmin Etmek İçin Bir Araç Tasarlıyor

Dünyanın en büyük finansal kurumlarından olan Nasdaq, geleneksel finans ve menkul kıymet borsası dendiğinde akla ilk gelen yapılardan bir tanesi konumunda. Yeni gündeme düşen bir iddiaya göre, finans devi çok yakın bir zamanda kurumsal yatırımcılara yüzlerce kripto para biriminin trading işlemlerini kolaylaştırmak için çok kullanışlı bir araç sunabilir.

Firmaya çok yakın olduğunu iddia eden bir kişi, Nasdaq’ın kendi Analiz Merkezine, kripto para birimlerinin fiyat hareketlerini tahmin edebilen yeni araçlar ekleyeceğini belirtti. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Merkez, makine öğrenimi ve doğal dil işleme yöntemlerinden faydalanarak, sosyal medya ve diğer alternatif veri kaynaklarını tarıyor ve yatırımcılara piyasa hareketlerini takip edebilmek için daha iyi bir fırsat sunuyor.

Bugüne kadar, Analiz Merkezi daha çok geleneksel varlıklara odaklanmıştı ancak kripto para birimlerinin de buraya eklenmesi, Wall Street devlerinin bu yeni ama başarılı sektöre doğru eğildiğinin başka bir kanıtını daha ortaya koymakta.

Nasdaq’ın alternatif veri departmanı başkanı Bill Dague, CoinDesk‘e verdiği demeçte ”ilgi fazlalığını göz önüne alırsak, kripto para birimleri ile alakalı veri setlerini inceliyoruz ve keşfediyoruz” açıklamasında bulundu.

Ancak Dague bu cevaptan sonra biraz daha muallakta kalacak bir cümle ile sözlerini bitirdi:

”Kripto para birimleri ile ilgili bir ürün çıkartıp çıkartmayacağımızı bekleyip göreceğiz.”

Bunun yanı sıra, ismi gizli tutulan ama firmaya yakın olduğunu belirten başka bir kaynak, kendinden oldukça emin bir şekilde yeni kripto para veri aracının şu an beta test aşamasında olduğunu ve Kasım ayında piyasaya çıkarılacağını belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment