Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’deki Online Eczane Stratis’in Blockchain Platformunu Kullanacak

İngiltere‘deki bir eczane, sektörde Blockchain teknolojisinden faydalanmak için Stratis ile işbirliği yapmaya başladı.

Stratis’in platformundan yararlanacak olan UK Meds, hasta kayıtlarını bu platform üzerinden takip etmeyi planlıyor. Eczanenin bunu yapmasındaki amaç insanların sahte reçetelerle ilaç almasına karşı bir önlem almak ve güvenliği arttırmak.

Eczacılar Blockchain’de

İngiltere’nin en büyük online eczanelerinden olan UK Meds, Blockchain ve akıllı sözleşme platformlarından olan Stratis ile işbirliği yapmaya başladı. Şirketin amacı ülkedeki tüm eczaneleri tek bir platformda buluşturmak ve hasta kayıtlarını bu platform aracılığıyla paylaşmak. Böylece sahte reçetelerin önüne geçilebileceği düşünülüyor.

Hastaların aldıkları tüm reçeteler Blockchain üzerinde saklanacak ve platformu kullanan eczaneler, belli bir ilacı almak isteyen kişinin reçetesinin olup olmadığını kontrol edebilecekler.

Şu anda ülkedeki online eczanelerde ciddi bir koordinasyon eksikliği bulunuyor. Bu eksiklik yüzünden insanlar aynı reçeteyi kullanarak farklı online eczanelerden aynı ilacı birden fazla kez alabiliyorlar. Bazı ilaçların yüksek dozda kullanımı bir hayli tehlikeli olabildiği için bu koordinasyon eksikliği ciddi sorunlara yol açabiliyor. UK Meds, tam olarak bu sorunu çözmek için Stratis ile işbirliği yapmaya karar verdi ancak şirket, platformun halka açık halini mi yoksa özel halini mi kullanacak bilinmiyor.

İngiltere’de Blockchain teknolojisinin çeşitli alanlarda kullanılmaya başladığını görebiliyoruz. Bundan birkaç sene önce Avrupa genelinde bir ‘at eti’ krizi yaşanmıştı ve ciddi sayıda üreticinin aslında ‘sığır eti’ adı altında at eti sattığı ortaya çıkmıştı. Ülkedeki Gıda Standartları Kurumu da bu krizi aşmak için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı deniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment