Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatında Yeni Bir Yükselişi Tetikleyebilecek Şeyi Glassnode Açıkladı

Araştırma firması Glassnode tarafından paylaşılan bilgilere göre Bitcoin için mart ayından beri görülmemiş bir alım sinyali yandı. Madencilik sektörünü baz alan Difficulty Ribbon Compression göstergesini inceleyen Glassnode ekibi bunun Bitcoin fiyatında yeni bir sıçrayışı tetikleyebileceğini açıkladı.

Ünlü kripto para analisti Willy Woo Bitcoin madencileri ile BTC fiyatı arasındaki bağlantıyı daha iyi anlayabilmek için Difficulty Ribbon Compression adlı bir gösterge geliştirdi. Bu gösterge Bitcoin ağındaki madencilik zorluğunun basit hareketli ortalamasını alıyor. Ortaya yüksek bir sonuç çıkması Bitcoin için yeni bir alım fırsatı doğduğu anlamına gelebiliyor.

Mart Ayından Beri Görülmemişti

Glassnode ekibi dün Bitcoin boğalarını sevindirebilecek bir haber paylaştı. Bu açıklamaya göre Difficulty Ribbon Compression göstergesi mart ayından beri ilk kez yükseliş trendi yakaladı ve son günlerde yukarı yönde hareket etmeye başladı. Tarihsel verilere atıfta bulunan Glassnode ekibi, Bitcoin’in bu sinyal yandıktan sonra genelde yükselme eğilimi gösterdiğini açıkladı.

glassnode-bitcoin-difficulty-compression
Difficulty Ribbon Compression, Kaynak

Difficulty Ribbon Compression mart ayında yukarı yönde hareket etmeye başladığında Bitcoin de sert düşüşün etkilerini atlatmaya ve toparlanmaya başladı. Bunun haricinde; bu göstergenin Nisan 2019’da da yeni bir yükseliş trendine girdiğini görmek mümkündü. Bitcoin fiyatı o tarihte üç ay gibi bir zaman diliminde 5 bin dolardan 13 bin dolara çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment