Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’su Bitcoin’in Nihai Amacını Açıkladı

Twitter CEO’su Jack Dorsey 25 Eylül tarihinde İnsan Hakları Vakfı Başkanı Thor Halvorssen ile görüştü ve Bitcoin hakkındaki görüşlerini paylaştı. Uzun süredir Bitcoin’i “İnternet’in parası” olarak tanımlayan Dorsey Bitcoin’in nihai amacını açıkladı.

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey bu ayın başında Bitcoin’i “İnternet’in en iyi para birimi” olarak tanımladı. Dorsey aradan birkaç hafta geçmişken Oslo Freedom Forum 2020 etkinliğinde Thor Halvorssen ile görüştü ve ona da Bitcoin’i destekleyici bazı demeçler verdi.

Bitcoin’in Geleceğine Bir Bakış

Dorsey konuşma sırasında Bitcoin ve blockchain teknolojisinin neden önemli olduğunu söyleyip bunların gelecekte nasıl şekilleneceğini açıkladı. Dorsey Bitcoin’in ve blockchain teknolojisinin zamanla “gitgide daha da birey odaklı” hale geleceğini ve merkeziyetsizlik kavramının bu şekilde pekişeceğini düşünüyor.

Bunun toplum için oldukça önemli olduğuna inanan Dorsey; Bitcoin ve blockchainin toplumun geleceğini şekillendirebileceğini düşünüyor. Bu teknolojilerin merkeziyetsiz ve sansüre dayanıklı yapısına dikkat çeken Dorsey; Bitcoin ve blockchain sayesinde “üretilen hiçbir içeriğin ortadan kaldırılamayacağı” ve sansürlenemeyeceği bir gelecek inşa edilebileceği mesajını verdi.

Bu noktada Bitcoin’in nihai amacından da bahseden Twitter CEO’su; Bitcoin’in içinde yaşadığımız “güven yoksunu dünyada; güvenilebilir bir sistem sağladığını” söyleyen Dorsey; onun asli işlevinin de bu olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment