Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatındaki Artış Çin’de Endişe Yarattı

Çin Devlet Döviz İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Xuan Changneng, bitcoin fiyatındaki artışın uluslararası para transferi açısından sorun yaratmaya başladığını açıkladı. Çinli yetkililer ülkedeki kripto para kullanıcılarının yurt dışına para transferi yapmasından endişeleniyor.

Çin hükümeti sermaye çıkışı konusunda katı kurallar uyguluyor. Ülkede eşten-eşe (P2P) metoduyla işlem yapan kripto para kullanıcıları bu kuralları kendilerince esnetip yurt dışına kaçak bir şekilde para transferi yapabiliyor.

‘Anonim, hızlı ve ucuz’

Devlet Döviz İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Changneng, kripto para kullanımının sermaye takibini zorlaştırdığını açıkladı. Yurt dışına para transferi yapmak isteyen birçok kişi “anonim, hızlı ve ucuz” olduğu için kripto para kullanmayı tercih ediyor.

Çin’de kripto para ticaretine kısıtlama getirildiği için insanlar bunu yapmak için yine yurt dışındaki platformlara yöneliyor. Changneng’e göre bu haliyle yapılan para transferlerini “tespit edip takip etmek bir hayli zor.”

‘Kripto para konusunda bir regülasyon yok’

Yerli kripto para kullanıcıları renminbiyi P2P gibi metotlarla bitcoin’e dönüştürüp bunu farklı ülkelerdeki kripto para platformlarına transfer ediyorlar. Bu bitcoinler daha sonra döviz karşılığında satılıyor. İnsanlar bu paraları Çin’deki hesaplarına çekmektense o platformda tutmayı tercih ediyorlar.

Döviz İdaresinden Changneng, bitcoin fiyatının yükselmesiyle birlikte daha fazla insanın bu yolu izlemeye başladığını söyledi. Ülkedeki döviz kripto paralar aracılığıyla yurt dışına çıkarılırken Changneng, “Kripto para konusunda henüz bir regülasyon bulunmuyor. O yüzden onların Döviz İdaresince denetlenmesi çok güç.” ifadelerini kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!