Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatındaki Düşüş ‘Kısa Vadeli’ Olabilir

Bitcoin (BTC) fiyatı bir gün içerisinde %8’den fazla düştü ve kripto para piyasası %7 oranında küçüldü. CNBC’ye konuşan analistler bitcoin fiyatındaki bu düşüşün uzun vadeli değil kısa vadeli yatırımcılarca tetiklendiğini açıkladı.

34 bin dolara kadar çıkan bitcoin fiyatı CoinGecko verilerine göre 30 bin dolara geriledi. Quantum Economics ekibinden Jason Deane, CNBC’de katıldığı programda bitcoin fiyatındaki düşüşü yorumladı. Analist bu düşüşün kısa vadeli olabileceğini düşünüyor.

Bu düzeltme kısa vadeli olabilir

Bitcoin fiyatı bir yıl içerisinde %300’den fazla değer kazanıp 2021’e rekor kırarak girdi. Bitcoin 7 günlük grafikte hala %15 oranında değer kazanmış durumda. Jason Deane, bazı kısa vadeli yatırımcıların kar etmek amacıyla satış yapmaya başladığını söyledi. CNBC’ye konuşan analist, uzun vadeli yatırımcıların bu satış dalgasına henüz katılmadığını düşünüyor.  Dean program sırasında “Piyasadaki genel algı ve bitcoin’e gösterilen talep, bu düzeltmenin kısa vadeli olacağına işaret ediyor.” yorumunda bulundu.

Kurumsal yatırımcı daha çok ilgi gösteriyor

CNBC’ye konuşan bir diğer isim Bitpanda CEO’su Eric Demuth oldu. Demuth piyasadaki kurumsal yatırımcı sayısının arttığını hatırlatarak “Bitcoin üst düzey bir varlık olarak rüştünü ispat etti.” yorumunu yaptı. Bitcoin fiyatının son birkaç ay içerisinde ne kadar yükseldiğini anımsatan Demuth, kurumsal yatırımcıların ve bankaların sepetlerinde bitcoin’e de yer vermeye başladığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!